Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chiellini bevallotta, közel állt ahhoz, hogy a Real Madrid játékosa legyen

Az MLS-ben a címvédő Los Angeles FC színeiben futballozó veterán olasz hátvéd a minap több érdekes dologról is szót ejtett…

(Photo by Shaun Clark/Getty Images)

Az MLS-ben szereplő Los Angeles FC rutinos bekkje, Giorgio Chiellini egy amerikai csatornának adott interjúban kifejtette, hogy egyszer közel állt hozzá, hogy a Real Madridhoz igazoljon:

“Egyszer nagyon közel álltam a Real Madridhoz. A menedzserem intézte ezeket az ügyeket, engem nem nagyon érdekeltek soha az ilyen ügyek, mert csak a játékkal foglalkoztam, de volt egy pont, amikor tényleg csak egy lépésre voltam a spanyol klubtól. Utólag kicsit bánom, hogy nem játszottam több országban. Szeretek utazni, kicsit hiányzott, hogy új kultúrákat fedezzek fel, talán ezért is igazoltam az Egyesült Államokba. Viszont nem lettem volna megfelelő a spanyol bajnokságban. Úgy jártam volna, mint Cannavaro, vagy Samuel, akik 2-3 évet bírtak ott. Valószínűleg alkalmasabb lettem volna az angol bajnokságra, de harminc felett ott is nehéz lépést tartani a fiatalokkal. Megtisztelő volt a Real Madrid érdeklődése, de örülök annak, hogy így alakultak a dolgok. Nem mindenkinek adatik meg, hogy a Juventus történetét írják.”

“Sokáig szeretnék még részese lenni a labdarúgásnak. A fejem nem fáradt el, de testem már jelezte, hogy kezdi feladni. Közeledik a vége. Ezt a szezont még végigjátszom, talán a következőt is, de maximum ennyi van már ebben. Ameddig tudom tartani a színvonalat, addig maradok. A visszavonulás után inkább menedzser szeretnék lenni, az edzőség nem nekem való” – ismertette jövőbeli terveit a 38 éves hátvéd.

A 117-szeres olasz válogatott Chiellini 2005 és 2022 között minden sorozatot figyelembe véve 559 mérkőzésen viselte a Juventus szerelését.