Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekstraklasa: története első bajnoki címét nyerte a Raków

A lengyel bajnokság (Ekstraklasa) elmúlt hétvégi, 31. fordulójában matematikailag is eldőlt a bajnoki cím sorsa az első két helyezett eredményének köszönhetően…

Miután a második helyezett Legia Varsó 2-1-es vereséget szenvedett a Pogon Szczecin ellen, biztossá vált, hogy a Raków Czestochowa hiába vesztette el legutóbbi meccsét, bebiztosította története első élvonalbeli bajnoki címét.

A Raków az előző két szezon második helyezése és kupagyőzelmei után felért a hőn áhított trónra és az idény végén távozó Marek Papszun együttese a hátralévő három forduló eredméneyeitől függetlenül már biztosan bajnok. Három körrel a vége előtt ugyanis a Raków 11 ponttal előzi meg a Legiát a tabella élén, amely a második helyen hat pontot ver a harmadik Pogonra.

A friss bajnok története során négy évvel ezelőtt jutott fel először az élvonalba és az elmúlt évek versenyképes eredményei, de utolsó pillanatban való lemaradásai után ezúttal célba értek.

A piros-kékek ebben a bajnoki szezonban az eddigi 31 meccsükből 22-t megnyertek és csak négyszer kaptak ki, övék a legjobb támadósor (60 szerzett gól) és a legjobb védelem (20 kapott gól) is a ligában.

A bajnokság aktuális állása