Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Ferencváros kiemelt lehet a BL-selejtezőben

A többi bajnokság alakulásának függvényében egyre jobb esély mutatkozik arra, hogy a magyar bajnok Ferencváros kiemelt legyen a Bajnokok Ligája selejtezőjének küzdelmei során…

Az ulloi129.hu oldal hívta fel rá a figyelmet, hogy egyáltalán nem lehetetlen, hogy a magyar bajnok Ferencváros kiemelt legyen a Bajnokok Ligája selejtezői során. Ehhez három feltételnek kéne teljesülnie:

1. A Fradinak meg kellett nyernie a bajnokságot, illetve tovább kell jutnia a selejtező első fordulóján.

2. Olyan csapatnak kell nyernie a Bajnokok Ligáját, amely hazája bajnokságán keresztül is kvalifikálna, illetve érvényben kell maradnia az orosz csapatok kizárásának. Amennyiben mindkét feltétel teljesül, a Ferencvárosénál magasabb UEFA-koefficienssel (27.000) rendelkező szerb és ukrán első automatikusan bejut a csoportkörbe.

3. A harmadik körben tizenkét csapat érdekelt a bajnoki ágon, tehát az FTC-nek a hat legmagasabb koefficienssel rendelkező együttes között kell lennie a kiemeléshez. A magyar bajnoknál a görög, a cseh, a dán, a horvát, a török és a román liga adhatott volna csak magasabb UEFA-együtthatóval bíró bajnokot, de a Romániában legjobban rangsorolt Cluj (27.500 koefficiens) már biztosan nem lesz bajnok.

Ugyanakkor a nem kiemelt ellenfelek között már az első körben is vannak kemény ellenfelek, mint például a lengyel (Raków Czestochowa) vagy a svéd (Häcken) bajnok, tehát az esetleges kiemelt státusz ellenére is kaphat kőkemény ellenfeleket a magyar bajnok.

Az sem elképzelhetetlen, hogy a playoffkörben is kiemelést érhet majd a Fradinak az UEFA együtthatója: ehhez az kell, hogy eljusson odáig, valamint, hogy a rájátszásba jutó nyolc csapat közül legalább a negyediknek kellene lennie.

A BL-selejtezőben induló csapatok teljes listája egyelőre nem ismert, a kvalifikáció sorsolásra június 20-án kerül sor.