Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: legyőzte a Juventust a Sevilla, az El-specialista jön Budapestre – videóval

Az Európa-liga elődöntőjének visszavágóján a Juventus a Sevilla otthonába látogatott. Egyenlő esélyekkel vágtak neki a mérkőzésnek a csapatok, ahol nem hagyták a véletlenre a továbbjutást kérdését. Mindkét oldalon rengeteg helyzet érkezett, ami végül hosszabbításhoz vezetett, ott pedig az El-specialista Sevilla kerekedett felül, ami azt jelentette, hogy újra döntőbe kerültek.

 (Photo by Denis Doyle – UEFA/UEFA via Getty Images)

Kiegyenlített első félidőt játszottak a csapatok, mindkét oldalon több helyzetet is láthattunk. A 15. percben Gatti fejesét kellett védenie bravúrral a kapusnak egy szöglet után, majd a 25. percben már a másik oldalon En Nesyri lövését ütötte ki Szczesny. A 31. percben Acuna eresztett meg egy távoli bombát egy jó labdaátvételt követően, de a lengyel kapus megint védett. A 34. percben Kean kapott jó labdát a tizenhatoson belül, és  kapura is lőtt, ám a kapus a bal kapufára tudta ütni a lövést. A 43. percben Rabiot ugyan betalált, azonban les miatt érvénytelenítették a gólt. A hosszabbítás végén egy tizenegyesgyanús esetet vizsgáltak Bono megmozdulása után, de a játékvezető és a VAR úgy döntött, nem lesz büntető, így gól nélkül zárták az első játékrészt a csapatok.

A második félidőben már valamivel jobban játszott a Sevilla, és a Juve nagyon sokat köszönhetett Szczesnynek. A 65. percben az olaszok ráadásul a vezetést is megszerezték, amikor Vlahovic vágott be egy kipattanót a kapu közepébe. Nem örülhettek azonban sokáig, mivel a 72. percben kiegyenlített a Sevilla, és marad minden ugyanúgy: Suso szerezte meg a labdát, majd nagyjából 20 méterről lőtt is, a labda pedig a kapu bal oldalába vágódott. A végét nagyon megnyomta még a Sevilla, hogy még rendes játékidőben eldöntse a továbbjutást, de végül nem jött újabb gól.

A hosszabbítás egy Juve helyzettel kezdődött a 94. percben, amikor Vlahovic lövését kellett védeni Bonónak, ám a 95. percben már a Sevilla szerezte meg a vezetést, amikor Lamela fejelt tökéletesen a kapu bal oldalába. Nem sok ideje maradt már a Juventusnak, hogy kiegyenlítsen, és legalább egy büntetőpárbajra mentsen. Ehhez segíthetett volna az, hogy a 115. percben Acunát időhúzás miatt második sárga lappal kiállították, így emberelőnybe kerültek a végére az olaszok. A végére be is szorultak a spanyolok, de ebből nem tudtak előnyt kovácsolni, és nem sikerült már kiegyenlíteni a Juventusnak, ami azt jelentette, hogy a Sevilla lesz ott a döntőben.

Sevilla* – Juventus 1-1 (0-0) H.u. 2-1 Összesítésben: 3-2
Gólszerzők: Suso (71.). Lamela (95.) ill. Vlahovic (65.)
Sárga lap: Acuna (57.), Suso (117.) ill. Kean (11.), Danilo (105.) Paredes (118.)
Kiállítás: Acuna (115.) ill. –