Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan, ki ülhet le az Olympique Marseille kispadjára – sajtóhír

Igor Tudor távozása után az Olympique Marseille vezetősége már javában tárgyal a csapat lehetséges új vezetőedzőjével…

(Photo by Gerard Bottino/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Germán García Grova beszámolói értelmében az Olympique Marseille vezetősége előrehaladott tárgyalásokat folytat a River Plate korábbi sikeredzőjével, Marcelo Gallardóval, hogy a dél-francia együttes következő trénere legyen.

A 47 éves argentin szakember 2014 és 2022 között 14 trófeát nyert a River edzőjeként, a hőn áhított bajnoki címet a 2021-es országos bajnoki kiírásban hódították el először, miközben hat alkalommal nyertek nemzetközi trófeát. Az igazi terepe az egyenes kieséses szakaszok voltak – a Libertadores-kupa ideit megelőző négy kiírásában mindig eljutottak legalább az elődöntőig. A különféle hazai kupasorozatokban is eredményesek voltak, regnálása alatt háromszor nyerték meg az argentin kupát és kétszer a szuperkupát.

A klub egykori kiváló játékosának irányításával a “milliomosok” 2015-ben és 2018-ban a Libertadores-kupát, 2014-ben a Copa Sudamericanát nyerték meg, három alkalommal pedig a Recopa Sudamericanát zsebelték be.

A Rivertől való tavaly év végi távozása óta Gallardo feladat nélkül áll, egyelőre nem kapott olyan megkeresést, ami különösebben felkeltette volna az érdeklődését, azonban nem titkoltan Európában szeretne munkát vállalni és könnyen lehet, hogy mindezt az OM-nél teheti meg.