Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Liverpool bejelentette Szoboszlai Dominik érkezését – HIVATALOS

Hivatalossá vált, amit már eddig is mindenki tudott, miszerint a magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik a Liverpool játékosa lett. 

(Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool együttese hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy leigazolták az RB Leipzigtól Szoboszlai Dominikot. A magyar válogatott középpályás ötéves szerződést írt alá, azaz 2028-ig, miután az angol klub aktiválta a 70 millió eurós kivásárlási árát. Korábban a Newcastle United is érdeklődött Szoboszlai iránt, de ők végül visszaléptek, így szabad utat engedve a Liverpoolnak.

A magyar középpályás már át is esett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, és alá is írta a szerződését. Azóta az is kiderült, hogy a Liverpool-legenda, Steven Gerrard korábbi mezszámát, a 8-ast fogja viselni új klubjában.

Szoboszlai 2021-ben igazolt Red Bull Salzburgtól az RB Leipzigba 22 millió euró ellenében. Bár nehezen indult a Bundesliga-karrierje egy sérülés miatt, végül minden sorozatot figyelembe véve 91 mérkőzésen lépett pályára a Leipzig színeiben, amelyeken 20 gólt és 22 gólpasszt is jegyzett.

A magyar válogatottban is rendszeresen játszik, 32 válogatottsága van hazája színeiben, ráadásul már ő viseli a csapatkapitányi karszalagot is.