Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egyre közelebb az Ajax védőjének megszerzéséhez az Arsenal! – sajtóhír

A legfrissebb sajtóhírek szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal együttese előrehaladott tárgyalásokat folytat az Ajax csapatával Jurrien Timber átigazolását illetően.

(Photo by Dennis Bresser/Soccrates/Getty Images)

Az angol sajtó legfrissebb beszámolói alapján jól haladnak a tárgyalások az Arsenal és az Ajax gárdája között Jurrien Timber átigazolását illetően. Mikel Arteta ugyanis mindenképp szeretne egy olyan univerzális hátvédet szerződtetni, aki szükség esetén a hátsó négyes bármely pontján bevethető. Erre tökéletes megoldás lehet számára Timber, aki leginkább a védelem tengelyében mozog otthonosan, de karrierje során megfordult már mindkét szélen is. A hírek szerint a felek szinte már mindenben megállapodtak, és már csak a végső simítások vannak hátra, hogy az Arsenal a következő héten bejelenthesse a védő megszerzését. A források alapján az “Ágyúsok” 45-50 millió euró közötti összeget fognak fizetni a holland válogatott játékosért, akit sokáig a Manchester United is szeretett volna a soraiban tudni, de Timber végül az Arsenal projektje mellett tette le a voksát.

Jurrien Timber 2020 nyarán került fel az Ajax felnőttei közé. A klub színeiben azóta 121 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 6 gólig és 4 gólpasszig jutott. Szerződése 2025 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 42 millió euróra teszi a transfermarkt.