Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Első vezetőedzői megbizatását kapta a hollandok egykori legendás csatára – HIVATALOS

A török bajnokság (Süper Lig) előző idényében negyedik helyezett Adana Demirspor gárdája kinevezte új vezetőedzőjét…

(Photo by Jonathan Moscrop – UEFA/UEFA via Getty Images)

A török Adana Demirspor megerősítette, hogy az egykori kiváló holland támadó, Patrick Kluivert lesz a következő szezontól a csapat új vezetőedzője.

A 47 éves szakember aktív játékos-pályafutása során olyan csapatokat erősített többek közt, mint az AFC Ajax, az AC Milan, az FC Barcelona vagy a Newcastle United, de edzőként egyelőre nem sok vizet zavart. Kluivert több kisebb holland csapatnál vállalt el segédedzői feladatot, 2012 és 2014 között Louis van Gaal asszisztense volt a válogatottnál, valamint az Ajax ifjúsági csapatát és átmenetileg a curacaói válogatottat is irányította. Eddig azonban főállású edzőként magasabb szinten jegyzett felnőtt csapatot soha nem irányított.

Már csak ezért is meglepetés, hogy az elmúlt idényben bajnoki negyedik helyezést elérő Adana Demirspor a minőségi játékos-karrierjére való tekintettel kinevezte a trénerként még nem bizonyító Kluivertet.

A török csapatot az előző két idényben Vincenzo Montella irányította, az olasz edző azonban az elmúlt szezon végeztével elköszönt a csapattól.

Kluivert annak idején 1994 és 2004 között 79 mérkőzésen 40 találatot szorgoskodott össze az Oranje színeiben.