Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ismét kölcsönadta fiatal támadóját a Manchester City! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy kölcsönadta támadóját, Liam Delapet a Hull City csapatának.

(Photo by James Williamson – AMA/Getty Images)

A következő szezonban is az angol másodosztályban pallérozódhat a Manchester City fiatal tehetsége, Liam Delap. A támadóval kapcsolatban ugyanis ma vált hivatalossá, hogy a 2023/2024-es kiírást a Hull City csapatában fogja tölteni kölcsönben, vásárlási opció nélkül. Delap számára nem lesz ismeretlen ez a fajta fejlődési útvonal, hiszen az előző idény első felét a Stoke Citynél töltötte, míg a szezon második részében a Prestonnál gyűjtött tapasztalatot. A magunk mögött hagyott bajnoki kiírásban Delap 1937 percet töltött a pályán 38 meccs alatt, amelyeken összesen 4 gólt jegyzett.

Liam Delap a Manchester Cityben még 2020 szeptemberében debütált a Ligakupában. Azóta összesen hatszor kapott lehetőséget Pep Guardiolától a felnőttek között és 1 gólt ért el. Szerződése 2026 nyaráig köti a manchesteri alakulathoz, piaci értékét pedig 5 millió euróra teszi a transfermarkt.