Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatért a portugál edző Szaúd-Arábiába – HIVATALOS

A Fenerbahcétól elköszönő rutinos portugál szakember korábbi szaúdi csapata irányítását veszi át…

(Photo by Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images)

A szaúdi Al-Hilal megerősítette, hogy a következő szezonban ismét a portugál Jorge Jesus lesz a csapat edzője, aki legutóbb a török Fenerbahcét irányította.

A 68 éves portugál szakember korábban 2018 és 2019 között bő fél éven át már vezette a csapatot, amikor egy szaúdi Szuperkupát nyert az együttessel. Jesus ezen kívül több ízben volt a Benfica edzője, éveken át irányította a Sporting CP-t és számtalan egyéb portugál csapat mellett a brazil Flamengo és a török Fenerbahce kispadján is feltűnt.

Jesus eredetileg azért távozott az elmúlt idény végeztével az isztambuliaktól, mert szövetségi kapitány szeretett volna lenni, a szaúdiaktól azonban nem a válogatott irányítását kapta meg, hanem ismét korábbi klubcsapatát vezényelheti.

Az Al-Hilal az előző idényben csak a harmadik helyen végzett a szaúdi bajnokságban, melyet követően az argentin Ramón Díaz távozott a csapattól. Az együttes a nyári átigazolási időszakban már megszerezte Kalidou Koulibaly-t a Chelsea-től és Ruben Nevest a Wolverhamptontól.