Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: algériai válogatott középpályást igazolt a Lille – HIVATALOS

A francia élvonalat (Ligue 1) erősítő Lille együttese a francia másodosztályba (Ligue 2) kieső Angerstől igazolt játékost, aki korábban megfordult a Tottenhamben és a Schalkéban.

A Lille hivatalos csatornáin keresztül jelentette be, hogy megszerezték az Angers csapatától Nabil Bentaleb játékjogát. A “Masztiffok” 4,5 millió eurót fizettek a “fehéreknek” a középpályásért, akivel egy 2026-ig szóló szerződést kötöttek meg.

A 43-szoros algériai válogatott labdarúgó több csapat utánpótlását is megjárta mire profi futballista vált belőle. Első profi szerződését a Tottenhamnél kapta 2014 januárjában, és egészen 2017-ig a Spurs kötelékeiben állt, ekkor a Schalke ajánlatát fogadta el, a németek 19 millió eurót fizettek érte, de előtte egy szezont már lehúzott náluk kölcsönben, így jól tudták milyen játékminőséget képvisel Bentaleb. A 28 éves középpályás 2021-ben szabadügynökké vált, ugyanis nem kívánt hosszabbítani a német csapattal, és a gelsenkircheni klub sem marasztalta különösebben. Egy fél szezont húzott le szabadúszóként az algériai játékos, majd 2022 januárjában az Angers szerződtette őt, ahonnan másfél idényt követően távozott. A “fehérek” színeiben 51 tétmérkőzésen kapott lehetőséget, amelyeken 5 gólt és 4 gólpasszt jegyzett.