Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Man. City: fiatal brazil támadó érkezhet! – sajtóhír

Sajtóértesülések szerint a Manchester City együttesénél felmerült a spanyol Girona egyik kulcsemberének, Savio-nak a neve.

 

A mindössze 19 esztendős brazil támadó jelenleg kölcsönben szerepel a francia Troyes együttesétől a spanyol bajnokság meglepetéscsapatánál, amelyben érkezése óta meghatározó játékosnak számít.
Savio a spanyolországi lehetőséget maximálisan igyekszik kihasználni, ezt jól jelzi 20 tétmérkőzésen jegyzett 5 gólja és 5 gólpassza, valamint, hogy piaci értékét már 30 millió euróra taksálják (forrás: Transfermarkt).

A hazájában, az Atlético Mineirao együttesénél nevelkedő, onnan 2022 nyarán a Troyes-hoz kerülő szélső mondhatni egyenes úton jár afelé, hogy újabb szintet lépjen a karrierje.

A beszámolók szerint ugyanis Savio játékára már Pep Guardiola is felfigyelt a Manchester City-nél.

Az angol bajnok, amennyiben komolyan gondolja a jövőben Savio megszerzését, akkor szinte máris nyeregben érezheti magát, figyelembe véve, hogy mind a Troyes, mind a Girona együtteseit a ‘City Group’ nevű cégcsoport tulajdonolja, amely a Manchester City életében is meghatározó szerepet tölt be.

Egy biztos, a következő nyár egyik nagy klubváltója lehet a brazil Savio, különösen akkor, ha így folytatja a szezon második felében is La Ligában a brazil játékos.