Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csapatot és országot váltott a Ferencváros korábbi támadója – HIVATALOS

Eldőlt, hogy a korábban Ferencvárost is erősítő rutinos támadó az MLS-ből való távozása után a szomszédos Mexikóban folytatja pályafutását…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A mexikói bajnokságban (Liga MX) szereplő Atlético San Luís bejelentette, hogy szerződtette a legutóbb a Portland Timbersben játszó Franck Bolit, akit hazánkból is jól ismerhetünk.

A 29 éves elefántcsontparti támadó a 2019-es leigazolása és 2023 eleji távozása közt 126 tétmérkőzésen 42 gólt szerzett és 11 gólpasszt adott társainak a Ferencváros színeiben. Boli egymást követő két NB I-es idényben is tíz-tíz gólt szerzett, emellett számtalan fontos gólt szerzett a nemzetközi kupasorozatokban és azok selejtezőin, például két találat fűződött a nevéhez a Bajnokok Ligája 2020-2021-es csoportkörében. A 2021-2022-es bajnoki kiírásban 19 mérkőzésen öt gólra volt képes, míg a legutóbbi szezonban kilenc fellépés alatt három gól került a neve mellé, melyből kettőt az Újpest elleni, 6-0-s győzelem alkalmával szerzett.

A légiós mielőtt a Fradihoz igazolt volna, Norvégiában a Stabaek és az Aalesund futballistája volt, valamint a kínai Liaoning Whowin soraiban is kipróbálta magát. Hazánkból való távozását követően Boli a Portland színeiben 29 pályára lépés alatt hét gólt szerzett az MLS 2023-as kiírásában.

Az Atlético San Luís a mexikói bajnokság (Liga MX) legutóbbi kiírásában bejutott a rájátszásba, és nagy reményekkel várja az új idényt.