Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: távozik a Manchester City amerikai kapusa! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy távozik a csapattól Zack Steffen, aki a Colorado Rapids gárdájához írt alá.

(Photo by Visionhaus//Getty Images)

A 28 éves hálóőr 2019 nyarán került a Manchester City csapatához, amely 6,82 millió eurót fizetett érte a Columbus Crew együttesének. Steffen Manchesterben sosem tudott állandó helyet kiharcolni magának a csapatban, amit jól mutat, hogy az itt eltöltött 4,5 éve alatt kétszer is kölcsönadták őt 1-1 szezonra a Fortuna Düsseldorf és a Middlesbrough csapatának. Nem meglepő módon így az amerikai játékos a távozás mellett döntött, és már hivatalossá vált, hogy visszatér hazájába, méghozzá a Colorado Rapids csapatához, ahol 3 évre kötelezte el magát plusz egy év opciós lehetőséggel. A felek azt nem hozták nyilvánosságra, hogy a Rapids mekkora összeget fizetett Steffen játékjogáért, akit eredetileg a szerződése 2025 nyaráig kötött a Cityhez.

Zack Steffen a Manchester City mezét összesen 21 alkalommal ölthette magára, és 8 meccset kapott gól nélkül hozott le. Manchesteri karrierje alatt 2 bajnoki címet és 1 Ligakupa győzelmet könyvelhetett el.