Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Luis Enrique szerint a PSG minden téren fejlődött a Borussia Dortmund elleni első mérkőzések óta

A Paris Saint-Germain csapata szerda este a Borussia Dortmund ellen lép pályára a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. A franciák vezetőedzője, Luis Enrique szerint csapata minden területen fejlődött, így nem félnek az összecsapástól.

(Photo by Bernd Thissen/picture alliance via Getty Images)

Paris Saint-Germain vezetőedzője, Luis Enrique úgy véli, hogy csapata “minden téren” fejlődött, és nem fenyegeti őket semmilyen nyomás a Borussia Dortmund elleni Bajnokok Ligája-elődöntő előtt.

A PSG 2021 óta először szerepel a legjobb négy között a sorozatban, és a hétvégén a francia bajnoki címet is megszerezte, így ők a mérkőzés esélyesei a Bundesliga 5. helyen álló Dortmunddal szemben.

A francia bajnok még nem nyerte meg a Bajnokok Ligáját, ez az egyetlen trófea, amely az elmúlt évtized komoly kiadásai ellenére is elkerülte a klubot. A dortmundi első mérkőzés előtt Luis Enrique azonban úgy érzi, hogy a csapata jelenleg van a legjobb formában.

“A szezon során fokozatosan javult a teljesítményünk. Még mindig minden sorozatban ott vagyunk. Természetesen ez a legnagyobb sorozat mindenki számára Európában, hiszen már csak négy csapat maradt, amely a döntőbe juthat. Most tehát kordában kell tartani az érzelmeinket, kezelnünk kell a a nyomást, jól kell játszanunk, ambiciózusnak kell lennünk, és nem szabad fenyegetve éreznünk magunkat ettől a nyomástól. Úgy gondolom, hogy a szezon számunkra tökéletes szakaszába érkeztünk. Ez az a fajta nyomás, amire mindenki vágyik, és egy ekkora klubnál minden nyomással jár.”

A PSG és a Dortmund az AC Milan és a Newcastle mellett szerepelt és jutott tovább az idei “halálcsoportnak” nevezett F-csoportból. A Dortmund végzett a csoport élén, azonban a PSG szeptemberben Párizsban 2-0-ra győzött, és a decemberi második mérkőzésen 1-1-es döntetlent ért el a Signal Iduna Parkban.

Luis Enrique az említett németországi mérkőzést követően ragaszkodott ahhoz, hogy csapata “sokkal jobb” lesz a kieséses szakaszra, illetve a Real Sociedad és a Barcelona elleni párharcok után úgy véli, hogy csapata minden szempontból előrelépett.

“Minden területen fejlődtünk. Jobbak vagyunk védekezésben, és jobbak vagyunk a támadásokban is. Biztosan tovább is fejlődhetünk, hiszen ez az egyik módja egy klub és egy csapat irányításának, hogy megpróbálunk elvárásokat támasztani magunkkal szemben, nem pedig azt gondoljuk, hogy mindent elértünk, hanem hogy van még mit tennünk.”