Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mourinho: “Jobb vagyok mint tíz éve!”

Mialatt a Chelsea az Arsenal elleni Community Shieldre készül, a csapat portugál menedzsere kedveskedett néhány jó szóval az újságírók előtt.

Kép forrása: caughtoffside.com  A bajnoki cím megvédésénél nem adja alább a portugál menedzser.

Kép forrása: caughtoffside.com
A bajnoki cím megvédésénél nem adja alább a portugál menedzser.

Nem tartja elképzelhetetlennek a most 52 éves José Mourinho, hogy még két évtized múlva is a pálya széléről irányítson egy futballcsapatot. A Chelsea-nél második időszakát töltő menedzser pályafutása alatt már 18 trófeát szerzett csapataival, és egyelőre nem akar leállni. Sőt, egyre inkább élvezi a kispadon töltött időt, és mint a jó bor, az idővel egyre inkább jobb lesz.

“Látom magam hetven évesen, amint bemegyek a munkahelyemre dolgozni. Az emberek elfelejtik, hogy ez is egy munka, és nekem a staion a munkahelyem. Nem fogom az idők végezetéig ezt csinálni, csak amíg az egészségem engedni. A szakmámban a tapasztalat nagyon fontos. A játékosoknál a tapasztalatot egyszer felülírja a fizikai állapot, és kénytelenek abbahagyni a játékot, de a menedzsereknél ez nem így van. Ha valaki étvágytalanná válik az egy másik történet, de amíg járni tud az ember, addig ott lesz a pálya szélén. Látom magam, és tudom, hogy jobb vagyok most, mint tíz évvel ezelőtt voltam. És ez, az évek haladtával is így lesz. Húsz év múlva jobb leszek, mint most vagyok.” 

Mourinho szeretné ha csapata is átvenné a lelkesedését, és a vasárnap délutáni angol szuperkupa mérkőzésen a Chelsea megmutatná a városi rivális Arsenalnak, hogy ki az úr Londonban. Nem is lehetne jobban kezdeni az évet, mint egy trófeával, főleg, ha azt éppen egy nemes ellenféllel szemben szerzik meg.

Demmel László