Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Moszkvai győzelmével élen a Wolfsburg

Nem volt meleg fogadtatásban részük a Farkasoknak Khimkiben. A Wolfsburg csapata a CSZKA Moszkvához látogatott a Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában. 

12308761_857378344379556_2717253554131085945_n

CSZKA Moszkva – Wolfburg 0:2 (0:0)
Helyszín: Khimki Arena, Khimki; Vezette: Rocchi
Gólszerzők: – ill. Schürrle (67’, 88’)
Sárga lap: Musa (17′), Fernandes (28’), Vernbloom (63’) ill. –
Kiállítva: – ill. –

CSZKA Moszkva: Akinfejev – Fernandes, Berezutski, Ignasevich (Vasin 46’), Nabakin (Natcho 75’) – Wembloom, Dzagoev (Panchenko 90’) – Tosic, Musa, Milanov – Doumbia Vezetőedző: Slutski

Wolfsburg: Benaglio – Trasch, Naldo, Dante, Schafer –Guilavogui, Caligiuri (Schürrle 61’), Vieirinha, Arnold – Kruse (Jung 81’) – Dost (Bendtner 86’) Vezetőedző: Hecking

 

Nem volt meleg fogadtatásban részük a Farkasoknak Khmikiben, mivel a hőmérő csak -2 celsius fokot mutatott. Talán éppen ezért a hazaiaknak egy kis helyzeti előnyük is volt az ismerős környezeten felül, mivel ők már hozzá voltak szokva ehhez a zord időjáráshoz.
Az első játékrész eléggé eseménytelenül telt. Gól nem született, így a döntés megmaradt a második félidőre. Ebben a játékrészben volt azért pár emlékezetes helyzet. Rögtön a félidő elején Dost 2 percen belül kétszer lő kapura, de az eredményjelzőn marad a 0 a csapat neve mellett. A hazai a 34. percben szerezhettek volna vezetést, de Musa a bal kapufa mellé lőtt. Két perccel később a moszkvai kapus, Akinfejev védi bravúrosan Max Kruse lövését. Gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre csapatok.

A második játékrész első 10 percében mindkét oldal kísérletei már a védőkben elakadtak. A 62. percben Tosic hatalmas gólt lőhetett volna. Remek passzt kapott és kapura lőtt. Az akciónak csak egy csattanós bal kapufa lett a vége, és a labda nem a gólvonalon belülre pörgött. A 67. percben vendégoldalon Schürrle már nem hibázik. A csereként beállt játékos a tizenhatoson belülről ereszt meg egy lövést. A labda laposan a kapu jobb alsó sarkába csapódik. 0:1-re vezetnek a Farkasok. A 71. percben az első gól szerzője növelhette volna az előnyt, de a moszkvai kapus, Akinfejev résen volt. A moszkvai rohamok sorozatosan akadnak fenn a védőfalon. A mérkőzés hátralévő részében nem sikerült feltörni a wolfsburgi védelmet, pedig próbálkozások akadtak szép számmal. A végére a Farkasok bebiztosították a győzelmet. Schürrle ismét lecsapott, és 0:2-re módosította az eredményt. A mérkőzés után a CSZKA Moszkva helyezése nem változott a tabellán, maradt sereghajtó. A Wolfsburg 9 ponttal vezeti a csoportot.

kép: Wolfsburg Facebook

Nagy Gábor