Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Csoportellenfelünk kétgólos hátrányból állt fel

Nem akármilyen bravúrt vitt véghez Izland, akik kétgólos hátrányból álltak fel Görögországban, és fordítottak. A szintén EB-résztvevő albánok nagyon megszenvedtek Izlandon, míg néhány másik európai válogatott találkozójáról is beszámolunk. 

England U21 v Iceland U21 - International Friendly

Görögország – Izland: 2-3
G: Fortunisz (bün. 19., 31.) ill. Traustason (34.), Ingason (70.), Sigthorsson (82.)

A görög válogatott már a VB-selejtezőkre készült, és úgy tűnt, hogy kifejezetten jó eredményt is fognak elérni, hiszen a 18. percben Hallfredsson hozott össze egy büntetőt, Fortunisz pedig köszönte szépen a lehetőséget, és értékesítette. Nem sokkal később megint ő volt eredményes, ezúttal akcióból. Nagyon komoly védelmi hibát használt ki, egy rossz felszabadítást küldött a hosszú sarokba a középpályás. A szépítés egy borzasztó szerencsétlenkedés után jött össze, egy vendég szögletet az egyik védő fölfejelt az égbe pont Ingason elé, aki ellőtte a labdát kapásból a hosszúba.

Az egyenlítés ismételten pontrúgás követően jött össze, ekkor egy szabadrúgást csúsztatott a hosszúba Ingason. Végül a győzelmet is sikerült megszerezni a szigetlakóknak, Sigthorsson döntött a 82. percben. A mérkőzés intőjel lehet számunkra, látszik, hogy Izland pontrúgásokból nagyon veszélyes, már a selejtezősorozatban is sok gólt szereztek rögzített szituációt követően.

Luxemburg – Albánia: 0-2
G: – ill. Sadiku (63.), Cillakeshi (75.)

Albánia elég komolyan megszenvedett Luxemburgban, pedig még segítséget is kaptak, hiszen Jonathan Joubert-et kiállították még a félidő előtt (barátságos meccsen azért szép teljesítmény piros lapot kapni…). Végül sikerült bedarálni a miniállamot Sadiku és Cillakeshi góljaival, de erre az eredményre azért nem lehetnek nagyon büszkék.

Macedónia – Bulgária: 0-2
G: – ill. Rangelov (65.), Tonev (87.)

Egyik válogatott sem jutott ki a nyári világeseményre, így nyugodtan készülhettek a VB-selejtezőkre. Úgy tűnik, hogy Bulgária tart előrébb, Rangelov és Tonev góljaival tudtak diadalmaskodni idegenben.

Gibraltár – Lettország: 0-5
G: – ill. (Ikaunieks 46., 84.), Dubra (53.), Sabala (57.), Visnakovs (82.)

Gibraltár egészen jól tartotta magát az első félidőben, a másodikban viszont ledózerolta őket Lettország. Ikaunieks duplával jelentkezett, rajta kívül Dubra, Sabala és Visnakovs is eredményes volt.

Tereh Balázs