Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Továbbra is százszázalékos a Vasas!

Az idei kiírást rendkívül jól kezdő Vasas az eddig még nyeretlen Videoton ideiglenes otthonába, azaz Pancho Arénába látogatott. A három pont begyűjtése mindkét csapat számára létfontosságú lett volna, igaz más-más okból kifolyólag. A találkozó végén az angyalföldiek örülhettek, hiszen a székesfehérvári együttest is sikerült felül múlniuk. 

13615360_1237998399564483_217904544710377162_n

Videoton – Vasas FC 1-2 (0-0)
Helyszín:
Pancho Aréna
Gólszerzők:
Vínicius(90+4.) ill. Korcsmár(70.), Pavlov(81.)
Sárga: Szolnoki(25.), Simon(54.), Vínicius(72.) ill. Debreceni(16.), Szivacski(31.), Korcsmár(56.), Vida(76.)
Kiállítás:

Videoton: Kovácsik – Nego, Vínicius, Lang, Stopira – Barczi(Suljic 46.,(Géresi 58.)), Simon(Pátkai 77.), Szolnoki, Bódi – Lazovic, Feczesin. Vezetőedző: Henning Berg 

Vasas: Poleksic – Szivacski, Korcsmár, Debreceni(Burmeister 46.), Hangya – Vida, Ristevski – Remili, Berecz(Kleisz 83.), Pavlov – Ádám(Murka 87.). Vezetőedző: Michael Oenning

A találkozót mindkét fél óvatosan kezdte, illetve a kapu előterében történő passzok, beadások pedig nem sikerültek túl fényesre. Az első komolyabb lehetőségig közel fél órát kellett várni. A 29. percben Lazovic adott remek passzt Szolnoki irányába, aki egy higgadt csellel becsapta Debrecenit. A lövés pillanatában azonban Poleksic résen volt és hárítani tudta a Vidi játékos kísérletét. A 38. minutumban Feczesin Róbert szerezte meg a labdát, majd az utána következő próbálkozása gyengére sikeredett, így a vendégek portásának nem okozott különösebb problémát. A félidő végén még Remili végezhetett el egy szabadrúgást, amely kapura tartott, amit Kovácsik Ádám védett. 

A fordulás után Vasas helyzetet láthattunk először, a 47. percben Remili próbálkozott, viszont a fehérváriak hálóőre ezúttal is hárított. A 50. minutumban a Videoton szerezhette volna meg a vezetést, Bódi szöglete után Simon fejelt kapura, azonban Poleksic óriási bravúrral védeni tudott, majd a kipattanót Stopira mellé rúgta. Az 58. percben kényszerű cserét kellett végrehajtani Henning Bergnek, a szünetben beálló Suljic helyett Géresi érkezett. A 70. minutumban megtört a gólcsend! Ádám Martin beívelése után Korcsmár Zsolt bólintott a hálóba. A 81. percben újra az angyalföldiek örülhettek, Pavlov egy furcsa mozdulat segítségével jutotta a labdát a kapuba. A találatot ezúttal is Ádám készítette elő. A ráadásban a székesfehérváriak szépíteni tudtak, egy szögletet követően Vínicius fejelt a kapuba. 

Kép forrása: Vasas facebook oldala

Németh Boldizsár