Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zidane: Ez volt a legjobb meccsünk, amióta megérkeztem

A királyi gárda nagy lépést tett a bajnoki cím felé a tegnap esti Atletico felett aratott győzelmével, ugyanis kihasználták a Barcelona megingását is madridiak. A blancók szurkolói az elmúlt időszak legjobb Real Madridját láthatták tegnap este a Vicente Calderón-ban.

muny161120_4

A mérkőzést követően Zidane, Carvajal és Marcelo is értékelte az Atletico elleni városi derbyt. Győzelmével a királyi gárda kilenc pontra növelte előnyét a matracosokkal szemben és négy pontra a Barcelonával szemben.

Ez volt a legjobb meccsünk, amióta megérkeztem. Nagyszerű meccset játszottunk az első pillanattól egy kemény ellenfél ellen egy stadionban, ahol nagyon nehéz nyerni. Jól olvastuk a játékot, erősen kezdtünk, én pedig boldog vagyok azért, amit sikerült véghez vinnünk, hiszen nagyon kevés csapat képes itt 0-3-ra nyerni. Elégedett vagyok, mivel ez nem volt könnyű. Az első 45 perc fenomenálisra sikeredett. Volt néhány nehézségünk a második félidő elején, de ez normális, ha az ellenfél ekkora nyomás alá helyez téged. Nincs közelebb a bajnoki cím. Örülök az eredménynek, ennyi. Nem nyertünk még semmit, csak egy meccset. A meccs előtt egyenlő esélyekkel indultunk. Nagyon jól kezdtünk, az eredmény talán túlzó az ellenfélre nézve, de nagyszerű munkát végeztünk és örülünk Cristiano három góljának és az egész csapat munkájának.Ramos nem volt 100%-os. Nem hiszek abban, hogy kockáztatni kell egy játékos egészségét. Lucas fontos játékosa a csapatnak, játszania kellett ma és fantasztikus munkát végzett, ahogy mindenki más.” – értékelt a mérkőzést követően a Real Madrid mestere Zidane a királyi gárda hivatalos honlapjának

A madridiak brazil védője Marcelo is elégedetten értékelte a pályán történteket: „Nehéz az Atlético ellen játszani, de az intenzitás tekintetében csodálatosak voltunk, képesek voltunk jó döntéseket hozni lényegében minden pillanatban. Hátul is erősek voltunk, nem kaptunk gólt. Nem döntő fontosságú pillanat ez, hiszen hosszú még az út a bajnokságban. Azért jöttünk ide, hogy keményen dolgozzunk, ezt pedig megtettük, a legnagyobb alázattal és tisztelettel az Atlético irányába. Sosem kételkedhetsz Cristianóban, akik pedig mégis így tesznek, nézzék vissza a meccset és nézzék meg, hogy mit csinált.”

Végül pedig Carvajal a királyi gárda spanyol válogatott védője is boldogan nyilatkozott: „Keményen dolgoztunk, a meccs több pillanatában is boldogok voltunk. Ha mindenki keményen dolgozik, akkor briliáns játékra vagyunk képesek. Három nagyon fontos pontot szereztünk egy közvetlen rivális ellen, győzni jöttünk ide. Az Atlético keményen kezdett, hatalmas nyomás alá helyeztek minket az első tíz percben, de tudtuk, hogy ha járatjuk a labdát, akkor problémát okozhatunk nekik. Nagyon izgatott vagyok most, mivel még sosem nyertem itt a bajnokságba. Remélem, Cristiano nyeri az Aranylabdát, szerintem ő érdemli meg. Ma ismét megmutatta, hogy miért. ”

Forrás: realmadrid.com