Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Schalke kölcsönvette a Bayern München védőjét! – hivatalos

Mint ismert, a Markus Weinzierl által irányított Schalke 04 a nyári átigazolási időszak folyamán több nevesebb futballistát is leigazolt. A gelsenkircheni alakulat megkaparintotta többek között Naldo vagy éppen Stambouli játékjogát, míg kölcsönbe olyan játékosok érkezetek, mint Nabil Bentaleb illetve Yevhen Konoplyanka. Ennek ellenére a csapat jócskán alul teljesített a szezon első felében. Nos, a “királykékek” egy újabb ismertebb labdarúgó érkezését jelenthették be, aki nem más, mint Holger Badstuber

skysports-holger-badstuber-bayern-munich-badstuber_3867492

A 27 esztendős középhátvéd a szezon végéig került kölcsönbe a Schalkéhoz – számolt be róla a klub hivatalos honlapja. No, de az sem kizárt, hogy akár a következő idénytől végleg csatlakozzon Badstuber a gelsenkircheni gárdához, mivel jelen állás szerint a szerződése lejár a Bayern Münchennél. 

Holger Badstuber a 2009/2010-es idényben debütálhatott a Bayern München felnőtt csapatában. Talán nem kis meglepetésre az akkoriban mindössze 20 éves hátvéd gyakorlatilag első szezonjában alapember lett. Képességei maximálisan megvoltak ahhoz, hogy idővel a világ egyik legjobb védője legyen, de aztán jött a 2012/2013-as kiírás, amikor is egy rendkívül súlyos sérülést szedett össze. Ezt követően minden szezonban beütöttek nála a komolyabb problémák, a 2013/2014-es idényben például egy tétmérkőzésen sem tudott szóhoz jutni… A bajorok színeiben minden frontot egybe véve 177 találkozón lépett pályára.