Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: A Juventus könnyen küldte padlóra a Genoát – videóval

A Serie A, vagyis az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 33. fordulójának utolsó vasárnapi utolsó meccsén a hétközben a BL-ből a Barcát kiejtő Juventus számára a Genoa ellen jött kötelező feladat Torinóban.

IMG_20170424_005238

Megint ünnepelhettek a Juve játékosai (forrás: twitter.com/juventusfc)

A bajnoki címvédő Juventus számára igencsak nagy löketet adhatott, hogy a Barcelona ellen a héten bejutottak a BL legjobb négy csapata közé. Természetesen Olaszországban a tét pedig továbbra is a bajnoki címért való küzdelem a Zebrák számára, a szezon közeledtével pedig még inkább közeledhettek Allegri tanítványai az újabb címvédés felé. A 9. percben úgy festett, jó úton indul el e tekintetben is tegnap este a Juve, ám Khedira gólját les miatt nem adta meg a bíró.

Azonban a 17. minutumban Munoz menteni igyekvő mozdulattal a saját csapata kapujába juttatta a labdát, ezzel került előnybe a Juve (1-0). Mégiscsak akartak a hazaiak is ténylegesen saját játékosuk által gólt rúgni, és az öngól után egy perccel Dybala lökete akadt be, kettővel mentek a Zebrák (2-0)!

A 36. percben Higuaín löketénél Lamanna mentésére volt szükség, így kicsit fellélegezhetett a Genoa.

De hiába, hiszen a kétgólos hátrányból háromgólos lett még a szünet előtt! A félidő hajrájához közeledve Mandzukic használta ki a vendégek védelmi hibáját, így magabiztos előnnyel mehetett a pihenőre a Juve (3-0).

Khedirát ezután is bíró ítélet sújtotta a szünet után nem sokkal, hiszen a német válogatott középpályás második gólját sem adta meg a bíró, hiszen az 53. percben ezúttal a találatot szabálytalanság előzött meg!

Nem telt el tíz perc, és jött egy újabb szabályos gól viszont a Juventus részéről. Bonucci jutott át sikerrel a védelmen, és vágta a labdát a léc alá (4-0).

IMG_20170424_005306

A Zebrák megint utolérhetetlenek voltak (forrás: twitter.com/juventusfc)

Ha addig nem lett volna nyilvánvaló, ezután már teljesen eldőlt minden, ám a hazaiak nem álltak le, próbáltak még betalálni. Mandzukic a 70. percben a tizenhatosról küldte rá a labdát, ami érte is a kapufát, de gól nem született, majd ezután már a következő percben Higuaín lőtte rá a kipattanót, a labda pedig a kapufán csattant! Ezzel nem állt le a Juve végül, nem a gólokkal. A 77. percben ugyanis Asamoah is a kapufát találta el, de ha úgy vesszük, minimum két góllal többet szerezhetett volna a Juve, hiszen csak azon a pár centin múlott ezeknél a helyzeteknél. Viszont a ‘ha’ a sportban sem játszik, de nem is volt erre szüksége a Juventusnak, amely magabiztosan menetel a bajnoki címe felé, és a több kihagyott nagy lehetőség ellenére is simán ütötte ki a Genoát!

Serie A • 33. forduló
Juventus – Genoa • 4-0 (3-0)
Helyszín: Juventus Stadion, Torinó. Vezette: Gianpaolo Calvarese
Gólszerzők: Munoz (17. – öngól), Dybala (18.), Mandzukic (41.), Bonucci (64.), ill.
Sárga lapok: – , ill. Burdisso (34.)
Kiállítás:

Juventus: Neto – Barzagli, Bonucci, Benatia – Lichsteiner, Marchisio (Mandragora, 86.), Khedira (Rincón, 69.), Asamoah – Dybala, Mandzukic (Sturaro, 82.) – Higuaín. Vezetőedző: Massimiliano Allegri

Genoa: Lamanna – Munoz, Burdisso (Biraschi, 67.), Gentiletti – Lazovic (Hiljemark, 87.), Veloso, Cataldi, Laxalt (Beghetto, 48.) – Ntcham, Simeone, Palladino. Vezetőedző: Ivan Jurić

https://youtu.be/5c9Tq1DTQN8

Nagy Dávid