Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megdőlhet Neymar 222 milliós átigazolási rekordja!

Manszúr sejk a Manchester City dúsgazdag tulajdonosa egyetlen mondattal lavinát indított el, avagy olyat ígért, amit nehezen tudunk elképzelni, de a Neymar-transzfer után már mi az ami elképzelhetetlen? Talán pont az, hogy a brazil után Lionel Messi is elhagyja az FC Barcelonát ezekben a nehéz időkben.

lionel-messi-barcelona-psg-uefa-champions-league-08032016_feltmf12bt0f18v9iprtnl463

„A futballtörténelem legnagyobb átigazolására készül a Manchester City!”

– hangzott el a rövid és tömör kijelentés Menszúr sejk szájából, amikor a beIN Sportsnaka adott interjút.

Egy transzfer még idén nyáron, mely több mint 222 millió eurót fog felölelni? Neymar legalábbis ennyibe fájt a PSG-nek, s úgy fest a két dúsgazdag arab tulajdonos “kártyaparit” játszik az európai klubfutball felett, Menszúr sejk pedig nem csak tartja, de emelheti is a tétet.

Nem sok labdarúgó van jelenleg a földön, aki megérhet ennyi pénzt, ahogyan Neymar kaliberű, nagyságú és tehetségű sem akad minden egyes városban. Az üveglábú Gareth Bale-ért aligha tennének le ekkora összeget. Gyakorlatilag Cristiano Ronaldo és Lionel Messi mellett talán Antoine Griezmann és Paulo Dybala jöhet szóba. De az is lehet, hogy a sejk csak blöffölt és élvezi mondata hozományát…

Továbbá még egy érdekes adalék, mely tény, de véletlen is lehet…! A katalánok argentin klasszisa Lionel Messi a tegnapi nap óta követi a Manchester City-t a twitteren.

629Messi2

Sokat már ne kell aludni, hogy megtudjuk, Menszúr sejk blöffölt-e, ugyanis az átigazolási piac napjai megvannak számlálva, augusztus 31-én éjfélkor bezárulnak a kapuk.

Az ember nemes egyszerűséggel nem tudja elképzelni azt, hogy Lionel Messi felálljon és akkor, amikor ilyen nagy a baj Barcelonában, elhagyja szeretett klubját. Vajon van-e az a pénz, amire a játékos, vagy éppen a katalánok igent mondanak, vagy ez tényleg a lehetetlen kategória!? Vajon Pep Guardiola képes lenne-e belerúgni egy ekkorát abba a klubba, melyben élete nagy részét és legszebb sikerkorszakát élte.

Egyesek mindenesetre úgy vélik, hogy a Barcelona még jól is kijöhetne a dologból, olyan mértékű pénz állhat a házhoz Neymar és Messi eladásából, mely alapjaiban egy új korszak pillére lehet. Sokan ugyanis arról beszélnek, hogy a katalánok nem tudnak stílust váltani, míg a Messi-éra tart…

A sztori mindenesetre erősen hápog, de hápogott a Neymar-transzfer is az elején, aztán mi lett belőle…