Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: hátrányból fordított Nizzában a listavezető PSG! – videóval

A francia élvonalbeli bajnokság (Ligue 1) 30. fordulójában a listavezető PSG vasárnap kora délután rangadót játszott a Nice otthonában. A párizsiak a továbbra is sérült Neymar nélkül léptek pályára Nizzában.

DYkiAWnWkAAhQYMRemek iramba vette kezdetét a vasárnapi játéknap első rangadója. A hazai Nice kezdte jobban a találkozó és a 4. percben Lees Melou révén a hazaiak veszélyeztettek először, Areola azonban résen volt és könnyedén fogta a lövést. Egy perccel később ismét a hazai nizzai együttes próbálkozott, de ezúttal a szerencse nem volt a hazaiak mellett miután Balotelli fejese a bal kapufán csattant. Az első negyedóra végén a vendégek is megvillantak, Edison Cavani lövését Benítez nagy bravúrral hárította majd a kipattanót a felső lécre vágta a párizsiak urugayi támadója. A 17. percben egy remek kontrát követően a hazaiak egy szép támadás után Le Marcharnd gyönyörű labdával hozta kihagyhatatlan helyzetbe Saint-Maximint aki a kimozduló Areola mellett a kapuba gurította a hazaiak vezető gólját. A Nice ne, sokáig élvezhette a vezetést, négy perccel a vezetés megszerzése után érkezett is a párizsiak válasza és Di Maria remek szólóját követően a jobb alsóba helyezett védhetetlenül. Ezt követően egészen a 34. percig nem jegyezhettünk fel komolyabb lehetőséget. A találkozó 34. percében Di Maria szögletét Rabiot bólintotta centikkel a bal kapufa mellé. A 37. percben Balotelli először villant a találkozón és nem sokkal tekert Areola kapuja fölé.

DYkedE1WkAAIjEeFordulást követően a második játékrészt is a hazaiak kezdtek jobban és a 47. percben Saint-Maximin lövését blokkolták a párizsi védők. Két perccel később Mbappé lőtt nem sokkal a kapu bal oldala mellé. A találkozó 60. percében Mario Balotelli került ígéretes helyzetbe, de az olasz támadó lövése gyengére sikeredett és jócskán a kapu fölé durrantott. Ezt követően a vendégek Dani Alves révén kerültek helyzetbe, a brazil játékos lövését azonban óriási bravúrral a léc alól szedte ki Benítez. A 63. percben ismét a Nice veszélyeztetett Mario Balotelli révén, a vendégek hálóőre Areola azonban hárította az olasz lövését. Három perccel később remek labdát kapott az őrizetlenül álló Dani Alves, aki  meg is próbálkozott egy kapuralövéssel, de fölé lőtt. Húsz perccel a vége előtt a hazaiak ígéretes helyről végezhettek el szabadrúgást, Balotelli azonban ezt sem tudta gólra váltani és jócskán fölé durrantott. Mario Balotelli remek ütemben érkezett a szögletből tökéletesen középre lőtt labdára, de csak a keresztlécet találta el a 76. percben immáron sokadik helyzete után. A 77. percben Dani Alves remek labdával hozta ziccerbe Mbappét, a fiatal francia azonban a kapu fölé bólintott. Nyolc perccel a vége előtt Rabiot zseniális beadása után Dani Alves bólintott a Nice kapujába megszerezve a vezetést. A véghajrában a hazaiak már nem tudtak egyenlíteni a párizsiak ezzel megőrizték magabiztos előnyüket az üldözők előtt.

OGC Nice – PSG 1-2 (1-1)
Helyszín:  Allianz Riviera, Nizza, Vezette: Letexier
Gólszerzők: Saint-Maximin (17.) ill. Di Maria (21.), Dani Alves (82.)
Sárga lapok: Verratti (74.)
Kiállítás:

Nice: Benítez – Le Marchand, Sarr, Dante, Souquet – Cyprien, Seri, Lees Melou (Sacko 90+3.) – Plea, Balotelli, Saint-Maximin (Srarfi 83.). Vezetőedző: Favre

PSG: Areola – Dani Alves, T.Silva, Kimpembe, Berchiche (Kurzawa 46.) – Verratti, Rabiot, Draxler (Lo Celso 76.) – Mbappe, Cavani (Meunier 76.), Di Maria. Vezetőedző: Emery.

https://www.youtube.com/watch?v=VRYDEp5tgY8

Képek: twitter

Ondik Gábor