Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Neymar sokkolta az egész futballtársadalmat és PSG vezetőit!

Egyre nagyobb a bohózat a sérülés miatt partvonalon kívülre eső Neymar és a Paris Saint-Germain között. A pletykák teljes mértékben elvadultak, a The Sunday Times ugyanis arról cikkez, hogy a párizsi klub arab vezetői egészen Brazíliáig utaztak, hogy tárgyaljanak az élő szerződéssel bíró labdarúgóval, aki újabb feltételekhez köti a PSG-ben történő további szerepvállalását. 

cristiano-ronaldo-neymar-real-madrid-psg-paris-saint-germain_1wohb0f3jn3er1dl7ki7gm8ejz

A 222 millió euróért szerződtetett brazil szupersztár jelenleg sem keres rosszul, a világ egyik legjobban fizetett labdarúgója. Heti keresete 537 ezer fontra, tehát 180 millió forintra tehető. Ez azonban nem elég, az emberi kapzsiság határtalan. A The Sunday Times arról ír, hogy Neymar heti kerek 1 millió fontot kér a PSG-től, tehát majdnem megdupláztatná a fizetését. A töréses sérüléssel bajlódó kiválóság számára a Real Madrid érdeklődése jól jöhet, de vajon érdemes-e megtartani egy ilyen játékost, akinek semmi nem elég? Bizonyított? Vajon elégedettek vele a klubvezetők? A kérdések sokasodnak, ahogyan az is, hogy vajon mi igaz és mi nem a pletykákból.

Csinálhat-e ilyet egy labdarúgó? Persze, bárki behúzhatja a kéziféket, de etikailag ez elfogadhatatlan. Írott és íratlan szabályokat szeg ezzel meg. Neymart 2022-ig élő szerződés köti a PSG-hez, az ilyen megnyilvánulások pedig aligha teszik szimpatikussá. Persze ennyi pénzzel az ember akár röhöghet is a markában, de hol a szakmaiság és az aranylabda? Vajon rájött, hogy hülyeséget csinált, amikor a francia ligába szerződött? Kiút pedig nem sok van, hiszen hasonló feltételekkel csak a Manchester City, a Manchester United és a Real Madrid jöhet szóba, mint mentőöv. De kell-e valakinek egy a valós teljesítmény helyett a markát nyújtogató sztár, avagy kitelik-e a becsülete a brazilnak?

Sokak számára már az sem volt szimpatikus, hogy hűségbónuszra perelte az FC Barcelonát, avagy megvárta, hogy életbe lépjen a záradék, majd aláírt a PSG-hez és több 10 millió euróért tartotta volna a markát.

A történet és a pletyka mindenesetre érdekes, ahogyan Neymar megítélése is halad egy nem túl pozitív irányba. A MoNeymar gúnynév egyre jobban megtapad rajta, az aranylabda pedig egyre távolibbnak tűnik. Az ártatlanság vélelme bárkit megillet, a sajtó szava nagyon erős, de nem véletlen, hogy ezek a dolgok éppen körülötte zajlanak jelenleg.

Te csalódtál a brazil szupersztárban?

View Results

Betöltés ... Betöltés ...