Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Simán győzött a Napoli Torinóban! – videóval

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 5. fordulójának első vasárnapi meccsén a Napoli kétgólos sikert tudott aratni Torinóban! A hétközben a BL-ben ikszelő Ancelotti legénység tagjai közül Insigne ráadásul duplázni tudott!

Insigne kétszer is bevette a torinóiak kapuját (forrás: twitter.com/sscnapoli)

A Serie A 5. fordulójának első vasárnapi meccsén a Torino vendége a Napoli volt. A vendégek voltak az esélyesebbek a mérkőzést megelőzően, ám nem lehetett arra számítani, hogy könnyű dolga lesz a torinóiak ellen Ancelotti legénységének.

Ezzel szemben viszont már a 4. percben előnybe került a nápolyi alakulat! Ekkor Insigne egy hibás felszabadító kísérletet követően talált be (0-1)! A 10. minutumban Mertens beadása is Insignének lett jó kis híján, de nagyot mentett Izzo, aki azonban ezzel majdnem saját klubja kapuját is bevette. Jöhetett a nápolyi szöglet, melyet követően pedig Hamsík fejelt fölé. A 15. minitumban Raúl Albiol ívelése után Koulibaly villant, ám Sirigu nagyot védett! A 20. percben jött az újabb gól, melyet ismét a Napoli szerzett! A vendégek részéről ezúttal Mertens passzát követően Verdi volt eredményes, akinek bombáját nem védhette Sirigu (0-2)! Az első félidőben több találat nem esett, és már ekkor úgy tűnt, nagyon simán fog győzni a nápolyi együttes.

Ugyanakkor a szünet után kevéssel szépített a Torino! Az 50. percben Belotti értékesítette a hazaiak javára megítélt büntetőt Luperto szabálytalanságát követően (1-2)! Viszont csak tíz percet kellett várni, s újból kétgólos lett a vendégek előnye! A 60. percben Callejón a kapufát találta telibe, a labda pedig pont Insigne elé pattant, akinek már beakadt lövése, ám ez is érintette a kapufát (1-3)! Innentől kezdve a végéig túlzottan nagy iramot nem diktáltáltak a felek, és hiába szerezhette volna meg Insigne saját harmadik gólját is a meccsen, a 84. percben nem volt nehéz dolga Sirigunak. A vége tehát sima nápolyi siker lett, ami jól jött a hétközi, idegenbeli Crvena Zvezda elleni 0-0-s BL-találkozót követően a Napolinak.

Serie A, 5. forduló
Torino – Napoli • 1-3 (0-2)
Helyszín: Torino, Stadio Olimpico Grande Torino. Vezette: Massimiliano Irrati
Gólszerzők: Belotti (50. – büntetőből), ill. Insigne (4., 60.), Verdi (20.)
Sárga lapok: Rincon (31.), Izzo, (42.), ill. Koulibaly (23.), Rog (37.), Albiol (52.)
Kiállítás:

Torino: Sirigu – Izzo, N’Koulou, Moretti – Aina (Parigini, 77.), Baselli (Edera, 87.), Rincón, Meité (Soriano, 61.), Álex Berenguer – Belotti, Zaza. Vezetőedző: Walter Mazzarri

Napoli: Ospina – Hysaj, Raúl Albiol, Koulibaly, Luperto (Maksimovic, 74.) – Rog (Allan, 61.), Hamsik – Callejón, Insigne, Verdi (Zielinski, 54.) – Mertens.
Vezetőedző: Carlo Ancelotti