Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: kikapott és lemaradt a Sevilla – videóval

Nem játszott igazán izgalmas mérkőzést a Celta Vigo a Sevillával, de végül mégis a haza csapat örülhetett, akik kihasználva az ellenfél nagy hibáját, egyetlen góllal megnyerve a találkozót. A Sevilla ezzel nem tudott felzárkózni az élmenőkre, a Celta pedig öt vesztes meccs után tudott győzedelmeskedni. 

Forrás: laliga.es

Nem volt túl eseménydús a Celta Vigo és a Sevilla találkozójának első félideje. A hazaiak félve játszottak, nem mertek előre törni, viszont a Sevilla sem tudta kihasználni a lehetőséget, azon kívül, hogy sokkal többet birtokoltál a labdát. Az első nagy helyzetre csak a 44. percben került sor, amikor Boufal szólója végén erős és egyben pontos lövést küldött kapura a büntetőterület széléről, de sajnálatára a kapus védeni tudott.

A második félidőt bátrabban kezdte a Celta, amit az 51. percben Jozabed távoli, középre tartó lövése is jelzett. Az 57. perben egy szöglet után Ben Yedder lőtt laposan, amit bravúrral védett Ruben Blanco. A 69. Ben Yedder hagyta ki a kihagyhatatlant, amikor a kiváló passzt követően közelről lőt kapura, de szerencsétlenségére csak a jobb kapufát találta el. Aztán szinte a semmiből, a 72. percben a Celta Vigo megszerzte a vezetést. A szögletet követő kavarodásban végül Yokuslu elé került a labda, akinek csak  be kellett lőnie az üres hálóba. A végére kezdtek elszabadulni az indulatok, mivel a Sevilla nem tudott mit kezdeni a hátránnyal. Az utolsó percekben még próbálkoztak a vendégek, de nem jött össze nekik az egyenlítés.

Celta Vigo – Sevilla: 1-0 (0-0)
Helyszín: Balaídos Stadion (Vigo) Vezette: De Burgos Bengoetxea
Gólszezők: Yokuslu (72.) ill.
Sárga lap: Yokuslu (49.) Beltran (80.), Costas, (89.), Mendez (90.) ill. Sarabia (29.), Gomez (63.), Banega (88.), Ben Yedder (89.)
Kiállítás: – ill.

Celta Vigo: Blanco, Junca, Araujo, Cabral, Mallo, Jozabed (Lobotka, 69.), Yokuslu (Costas, 86.), Beltran, Boufal (Sisto, 82.), Mendez, Gomez. Vezetőedző: Miguel Cardoso

Sevilla: Vaclik, Mercado, Kjaer, Gomez, Banega, Promes, Vazquez (Amadou, 70.), Arana (Roque Mesa, 35.), Sarabia (Escudero, 77.), Ben Yedder, Andre Silva. Vezetőedző: Pablo Machin