Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spurs: Eriksen továbbra is terrorban tartja a klubot

Az európai klubfutball egyik legüdítőbb színfoltjának számít a Tottenham Hotspur. A Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé jutó londoniak keretének gerince immár több éve harcol a közös cél érdekében, még ha a trófeák eddig messzire el is kerülték őket. Azonban hatalmas munka van abban, hogy a csapat összetartsák az illetékesek.

A 27 esztendős Eriksen 2013-ban érkezett az Ajax együttesétől, azóta pedig a világ egyik legjobb támadó középpályása lett. A dán frontember teljesítménye pedig nem mindig mérhető csak gólokban, vagy gólpasszokban, lévén csak a legfinomabb statisztikák képesek kimutatni azt, hogy mekkora mezőnymunkát végez el egy-egy mérkőzésen. Eriksen londoni pályafutása azonban hivatalosan egyelőre a végéhez közeledik, lévén 2020-ban, tehát a következő szezon végeztével lejár a jelenlegi szerződése.

Természetesen nem őrültek meg a Spurs vezetői, lévén a hírek szerint már régóta meg akarják hosszabbítani Eriksen kontraktusát. Csakhogy a 87-szeres válogatott karmester egyelőre nem szeretne a marasztalásával foglalkozni, és a csapat érdekeit kívánja előtérbe helyezni. Ezek az érdekek pedig jelentősen beszűkültek mostanra, igaz még összejöhet egy csodaszámba menő Bajnokok Ligája –győzelem.

Mauricio Pochettino nem tűnik pesszimistának Eriksen maradásával kapcsolatban, ám alighanem őt is zavarja a Juventus és az Inter érdeklődése:

„Remélem, hogy a jövőben is velünk marad, de úgy gondolom, hogy a tárgyalások még nyitottak. Majd meglátjuk, hogy mi fog történni. Közeledünk a szezon végéhez, sok a pletyka, de szerintem sokkal fontosabb, hogy a játékosok a még elérendő célokra összpontosítsanak.”

– fogalmazta meg burkolt üzenetét az érdeklődők felé, a Spurs menedzsere.