Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Atletico Madrid: Griezmann játékosengedélyének megvonását kérték a ligától

Tovább gyűrűzik az Antoine Griezmann átigazolása körül kialakult botrány, hiszen korábbi klubja, az Atletico Madrid most a La Ligához fordult egy hivatalos panasszal. 

Forrás: Charly Triballeau/AFP

Az Atletico Madrid hivatalos panasz formájában kérte a La Ligát, hogy ne adják ki Antoine Griezmann játékengedélyét az FC Barcelonának. Az ok, hogy a katalánok 120 millió eurós kivásárlási ár kifizetése után igazolták le a francia támadót, de a madridiak állítják, hogy a játékos szerződésében 200 millió eurós összeg szerepelt, és már meg is tették a szükséges jogi lépéseket, hogy bizonyítsák ezt.

A La Liga elnöke, Javier Tebas a spanyol Cadena SER rádiócsatornának megerősítette, hogy vizsgálják az ügyet, és azt is elismerte, hogy a nyomozás végeredményétől függően megtagadhatják Griezmann játékengedélyének kiadását.

Az Atletico Madridnak nem ez az első lépése az igazolás ellen, hiszen hivatalosan is feljelentést tettek az UEFA-nál és a FIFA-nál is, miszerint a Barcelona őket kikerülve, engedély nélkül egyezett meg Griezmannal úgy, hogy a játékosnak még élő szerződése volt a madridi klubbal.

A francia támadó egyébként már bemutatkozhatott új csapatában, azonban biztosan nem ilyen első mérkőzésről álmodhatott, hiszen a katalánok az első előszezoni találkozójukon 2-1-re kikaptak a Chelsea-től.