Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csődöt jelentett szomszédunk második legeredményesebb futballklubja

A szerdai napon csődeljárás alá kerül Szlovákia második legeredményesebb futballklubja, az MSK Zilina. Mindezt a klub hivatalos honlapján jelentették be a hétfői nap folyamán. 

Az MSK Zilina legutóbb a 2016/17-es szezonban nyerte meg a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot (Fortuna Liga), melynek történetének a második legsikeresebb klubja hét bajnoki elsőséggel.

A klub honlapja megjegyzi, hogy komoly hatást gyakorol rájuk a koronavírus okozta gazdasági válság, és ezáltal a fenntarthatóságuk is veszélybe kerül. A kiadások legnagyobb részét a játékosok bére képezi, míg bevételi oldalon a játékoseladás a legmeghatározóbb. Erre azonban nem alapozhatnak a kialakult helyzetre való tekintettel 2020 nyarán, így a klubtulajdonos a játékosokat arra kérte , hogy mondjanak le fizetésük egy részéről.

Ez azonban nem történt meg. A keret hangadói ugyanis válaszul jelezték, hogy a szlovák profi labdarúgók szervezetének elnökéhez fordulnak, ő képviseli majd őket az ügyben. Jozef Antosík a klub tulajdonosa ezt a reakciót elfogadhatatlannak nevezte, és azonnali hatállyal felbontotta 15 labdarúgó szerződését, majd bejelentette, hogy az MSK Zilina ellen szerdától csődeljárás indul. Ez három hónapig, de akár két évig is eltarthat.

Az MSK Zilina lehet tehát az első klub, mely a COVID-19 okozta gazdasági hatások miatt elbukik, és mindez azért következhet be ilyen hamar, mert az amúgy is jól fizetett játékosok kapzsi módon “szünidőben” nem voltak hajlandóak lemondani keresetük egy részéről. Az első, de nem az utolsó, ebben biztosak lehetünk. A világ számos pontján aggódhatnak ugyanis a szurkolók, hogy vajon az ő klubjuk lesz-e a következő, mely a kialakult helyzet következtében kapitulál.

“A sporttérkép átalakulása megkezdődött…” – Őszi Ádám, FociClub.hu