Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: a számok a Honvéd mellett szólnak

A Magyar Kupa 80. kiírásában a Budapest Honvéd a Mezőkövesd együttesével csap össze. A két együttes még sosem találkozott a kupában. A kövesdi csapat először jutott a döntőbe, míg a budapesti együttes már a tizenkilencedik döntőjére készülhet.

A 14. párharca következik a két csapatnak, az eddigi 13 meccsükön teljesen kiegyenlített mérleget hoztak össze. Mindkét csapatnak 6-6 győzelme van és 1 döntetlen játszottak egymással.
Első két meccsüket a Zsóry nyerte, nem kis meglepetésre, akkor még közel sem volt olyan masszív a csapat mint most. Ki is estek a szezon végén az NB I-ből, majd 3 év múlva, amikor visszakerültek a legfelsőbb osztályba, ott folytatták, ahol abba hagyták és a harmadik meccsüket is megnyerték a Honvéddal szemben.
Idén kétszer találkoztak a bajnokságban és mindkét találkozott az aktuális vendég csapat nyerte, 2-1-re.

A Honvéd rutinos döntős, tavaly is ők voltak a finálé egyik résztvevője, akkor a Fehérvártól kaptak ki. Hetedik és eddigi legutolsó kupájukat még 2009-ben nyerték meg, a Győr ellen. Azzal a győzelemmel egy 3 éves szériát zártak le, hiszen sorozatban harmadjára jutottak be a döntőbe. A három döntőből kettőt meg is nyertek. Viszont a vereséggel záruló, 2008-as döntő sokáig emlékezetes marad, mert az abban az évben, az oda- visszavágós döntőben, az első mérkőzésen 7-0-ra kapta ki a Bozsik Stadionban, majd a visszavágón is 2-1-re Debrecenben.

A Mezőkövesd ugyan még sosem jutott döntőbe, de más vidéki csapatok már sokszor játszottak döntőben és sokan a trófeát is megtudták nyerni. Összesen 21-szer nyerte vidéki csapat a kupát.
Eddig 38 kupadöntőben csapott össze vidéki csapat fővárosi együttessel és nagy főlénnyel vezetnek a budapesti csapatok, a vidéki csapatok csupán 11 győzelmet tudnak felmutatni ezekben a párharcokban.
Borsod-Abaúj-Zemplén megyének már van két kupa győzelme, a Diósgyőr nyert kétszer kupát, de a legutolsó győzelmük óta 40 év telt el.

A múlt inkább a Honvéd mellett szól, de este ez nem fog számítani. A két együttes hasonló erőt képvisel a hazai labdarúgásban és mindkét oldalon két játékosként rutinos, de edzőként még nem bizonyító éhes szakember várja, hogy megnyerhesse a kupát.