Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Íme a Serie A elmúlt idényének legjobbjai!

Az olasz bajnokság (Serie A) 2019-2020-as idényének elmúlt hétvégi lezárását követően a liga vezetősége a keddi napon jutalmazta az elmúlt évad legjobbjait…

 

A sorozatbeli kilencedik bajnoki címét besöprő Juventus argentin támadója, Paulo Dybala lett a Serie A elmúlt szezonjának legjobb játékosa, aki az elmúlt bajnoki idényben 11 találatig jutott és kiváló mezőnymunkával segítette sikerekhez csapatát. Meglepetés, hogy a tavalyi győztes Cristiano Ronaldo hiába szerzett tízzel több találatot tavalyi 21 góljánál, egyetlen kategóriában sem díjazták, holott idén talán sokkal jobban rászolgált volna, mint egy évvel ezelőtt.

Merthogy az idény legjobb csatára az európai aranycipős Ciro Immobile lett a Lazio együtteséből, miután az egy szezon alatti olasz gólrekordot beállítva, 36 találattal végzett minden góllövőlista élén.

Középpályás poszton a szezonbeli legtöbb gólpasszt (16) jegyző Alejandro Gómezt választották a fantasztikus menetelést bemutató Atalanta gárdájából, a legjobb védő a milánói Inter tengelyében tüsténkedő Stefan de Vrij lett, míg a kapusok közül a bajnok hálóőrét, Wojciech Szczesnyt vélték a legjobbnak.

Az évad legjobb fiatal játékosa az idény közben a Parmától a Juventushoz szerződő, de kölcsönben még a Sonkásoknál maradó 20 éves Dejan Kulusevski lett, köszönhetően 10 góljának és 9 gólpasszának.

A Serie A 2019-2020-as idényének legjobbjai:

A legjobb játékos: Paulo Dybala (Juventus)
A legjobb fiatal játékos: Dejan Kulusevski (Parma)
A legjobb csatár: Ciro Immobile (Lazio)
A legjobb középpályás: Alejandro Gomez (Atalanta)
A legjobb hátvéd: Stefan de Vrij (Inter)
A legjobb kapus: Wojciech Szczesny (Juventus)