Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Az Inter és a Manchester United jutott be a legjobb 8 közé!-videóval

Egyetlen meccsen, semleges helyszínen harcolt egymással a továbbjutásért az Inter és a Getafe, míg a Manchester United 5 gólos előnyből várta a LASK Linz elleni visszavágót. A legjobb 8 közé végül az olasz és az angol gárda jutott be. 

Inter – Getafe 2-0 (1-0)
Helyszín:
Veltins-Arena Vezette: Anthony Taylor
Gólszerzők:
Lukaku (33.), Eriksen (83.) ill.-

Nagyon aktívan kezdett a Getafe, amely 20 percet követően már 6 lövésig is eljutott, ebből kétszer Mata nagy ziccerbe is került, míg az Inter egyetlen próbálkozást sem jegyezhetett fel. Ezt követően a fekete-kékek is eljutottak két veszélyes lövésig, de Soria a helyén volt. A 33. percben aztán az Inter megszerezte a vezetést. Bastoni indította Lukakut, aki tökéletesen kizárta védőjét, és kilőtte a hosszúsarkot, 1-0! A második játékrészt is egy veszélyes helyzettel kezdte az olasz gárda, de ezt megúszta a Getafe, amely jóval nehezebben jutott el az Inter kapujáig, mint az első félidő elején. A 66. percben mégis Handanovic nagy bravúrjára volt szükség, hogy ne legyen egál az állás. A 74. percben egyenlítési lehetőséghez jutott a Getafe, miután Godin kezezése következtében büntetőt ítélt a játékvezető. A tizenegyest viszont Molina elrontotta, nem találta el a kaput. Nem sokkal később Lukaku eldönthette volna a mérkőzést, viszont elhibázta a ziccert. A 83. percben Eriksen már eldöntötte a találkozót. Egy beadást követően a dán elé pattant a labda, aki nem hibázta el a helyzetet, 2-0! A hátralévő időt lemenedzselték Conte tanítványai, akik így bejutottak a legjobb 8 közé.

A mérkőzés összefoglalója:

 

Manchester United – LASK Linz 2-1 (0-0) (Összesítésben: 7-1)
Helyszín:
Old Trafford Vezette: Tasos Sidiropoulos
Gólszerzők: Lingard (57.), Martial (88.) ill. Wiesinger (55.)

Igen tartalékos összeállításban állt ki a hazai gárda, ami nem meglepő, tekintve, hogy a párharc első felvonását 5-0-ra megnyerték. Az első veszélyes helyzet a vendégek előtt adódott, de Andrade fejesét a keresztléc hárította. A United próbálta birtokolni a labdát, a helyzetkialakítást nem igazán erőltette az első félidő folyamán. Az 55. percben aztán meg is szerezte a vezetést a Linz. Egy szögletet követően a kipattanót Wiesinger tűzte rá és lőtt védhetetlenül a hálóba, 0-1! 2 perccel később máris egyenlő volt az állás. Mata ugratta ki Lingardot, aki ellőtte a kapus lába mellett a labdát, 1-1! A 88. percben megfordították a találkozót a „Vörös Ördögök”. Mata és Martial játszott össze, a francia ziccerbe került és nem hibázott, 2-1! Ennek a gólnak köszönhetően a United kettős győzelemmel jutott tovább a negyeddöntőbe.

A mérkőzés összefoglalója:
Az Európa Liga nyolcaddöntők eredményei és további programja:
Szerda:
FC Köbenhavn 3-0 Basaksehir (Összesítésben: 3-1)
Sahtar Donyeck 3-0 Wolfsburg (Összesítésben: 5-1)
Csütörtök:
18:55 Bayer Leverkusen – Rangers (Tv: Digi Sport 1) (Az 1. mérkőzés eredménye: 3-1)
18:55 Sevilla – AS Roma (Tv: Sport 1)
21:00 Basel – Frankfurt (Tv: Digi Sport 2) (Az 1. mérkőzés eredménye: 3-0)
21:00 Wolverhampton – Olympiakosz (Tv: Digi Sport 1) (Az 1. mérkőzés eredménye: 1-1)