Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Suárez megállapodott az új csapatával – sajtóhír

A Barcelona csapatánál létszámfelettinek ítélt uruguayi gólfelelőse vezető olasz sportlapok szerint megállapodott leendő új klubjával a személyes feltételekről…

 

Többek közt a Sky Sport Italia, a Sportitalia a La Gazzetta dello Sport és a Corriere dello Sport is megerősítette, hogy a Barcelona csapatától távozó Luis Suárez megállapodott a közös folytatásról az olasz rekordbajnok Juventus csapatával.

Korábban úgy volt, hogy a torinóiak Edin Dzekóval helyettesíthetik az MLS-be készülő Gonzalo Higuaínt, azonban a bosnyák gólgép klubjával, az AS Romával megakadtak a tárgyalások, mivel a “Farkasok” nem tudtak dűlőre jutni a játékosuk helyére szánt igazolással.

A 33 esztendős uruguayi támadó 2014-es leigazolása óta minden sorozatot figyelembe véve 283 mérkőzésen 198 gólt regisztrálta a Barcelona színeiben. Suárez egeredményesebb idénye a 2015-2016-os kiírás volt, amikor a bajnokságban 40, összességében pedig 59 találatig jutott. Legutolsó idényében, a 2019-2020-as szezonban sérülésektől is hátráltatva 36 fellépés alatt 21 gólt termelt. Suárez a Barcelona színeiben négy-négy bajnokságot és Király-kupát, két spanyol szuperkupát, valamint 2015-ben Bajnokok Ligáját, Európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyert.

A 113-szoros uruguayi válogatott pályafutása korábbi szakaszában az Ajax (2007-2011) és a Liverpool (2011-2014) csapatait szolgálta.