Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: kiütéses győzelemmel kezdte a szezont az Atlético Madrid – Videóval

A spanyol élvonalbeli bajnokság harmadik fordulójának vasárnap késő délutáni mérkőzésén az Atlético Madrid hazai pályán győzte le a Granada együttesét nagyon simán.

A Matracosok kezdték sokkal jobban a mérkőzést és a 9. percben meg is szerezték a vezetést Diego Costa fejes góljával, aki Correa erőteljes beadását váltotta gólra (1-0). Hét minutummal később kettőre növelhették volna előnyüket Diego Simeone fiai, azonban Saúl elhibázta a büntetőt, majd a kipattanót is. Ezt követően a vendégek kicsit összekapták magukat, azonban hatalmas lehetőséget nem sikerült kialakítaniuk, így 1-0-ás hazai előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidő elejét is a hazaiak kezdték jól, és már a játékrész második percében jött is a gól, Joao Félix átadását Correa higgadtan lekezelte a kapu előterében, majd bal lábbal a kapuba vágta azt védhetetlenül (2-0). A 66. percben pedig végleg el is dönti a találkozó sorsát Joao Félix, aki Carrasco passzát követően egy remek cselt meghúzott, majd higgadtan lőtt a kapuba honfitársa, Rui Silva mellett (3-0). A 70. percben pedig a pályára érkezett a friss sztárigazolás Luis Suárez és mellette Marcos Llorente is, aki a negyedik gólját jegyezte a Matracosoknak a 73. percben Koke remek passzát követően (4-0). Sőt, a debütáló uruguayi támadó, Suárez első mérkőzésén csereként beállva tud eredményes lenni, ráadásul gyönyörű fejes gólt szerezve, ezzel már (5-0). A végére a szépségtapasz összejött a vendégeknek, a rutinos Molina lőtte a becsületgólt (5-1). Azonban Suárez duplázni tud bemutatkozó mérkőzésén, mindezt csereként és 24 perc alatt, így ő állítja be a 6-1-es végeredményt.

Atlético Madrid – Granada 6-1 (1-0)
Játékvezető:
J. Fernandez, Helyszín: Wanda Metropolitano (Madrid)
Gólszerzők: D. Costa (9′), J. Correa (47′), J. Félix (66′), M. Llorente (73′), L. Suárez (86′ 90+4′) ill. J. Molina (87′)

A forduló további eredményei és programja
Szombat
Alaves – Getafe 0-0
Valencia – Huesca 1-1
Elche – Real Sociedad 0-3
Real Betis – Real Madrid 2-3

Vasárnap
Osasuna – Levante 1-3
Eibar – Athletic 1-2
18:30 Cádiz – Sevilla (Tv: Spíler 2)
18:30 Valladolid – Celta Vigo
21:00 Barcelona – Villarreal (Tv: Spíler 2)

A bajnokság jelenlegi állása