Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Véget ért az amerikai álom a holland válogatott játékos számára

Hamarosan újra a holland élvonalban láthatjuk a 6-szoros válogatott Siem de Jongot. A korábban a Premier League-ben is futballozó középpályás egy nem túl sikeres időszakot zárt le az MLS-ben.

Mindössze 15 mérkőzésen lépett pályára az FC Cincinnati színeiben de Jong, összesen 793 percet töltött a pályán, ami meccsenként kicsit több mint 52 perces átlag. Gólt és gólpasszt nem jegyszett az ohioi együttesben, így nem csoda, hogy nem hívták le a plusz egy éves opcióját. Így most szabadon igazolhatóként csatlakozik januárban a holland élvonalban szereplő, Heerenveen együtteséhez.

Pedig nem lehet azt mondani, hogy idegen környezetbe került volna. Az együttes vezetőedzője a korábbi 67-szeres holland válogatott Jaap Stam, az ügyvezető igazgató a szintén holland Gerard Nijkamp és a Cincinnati keretében is szerepel két holland futballista, illetve többen akik megfordultak a holland bajnokságban.

Siem de Jong legjobb éveit az Ajaxban töltötte, ahol több periódusban is megfordult, de játszott a Premier League-ben a Newcastle United mezében, de már túl van egy ausztrál kalandon is. Egy évet játszott a Sydney FC-ben.

A Cincinnati első szezonját töltötte az MLS-ben és mindkét konferenciát figyelembe véve az utolsó helyen végeztek.