Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: nem született gól, pontosztozkodás az Arsenal és a ManUnited között – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság 21. fordulójának szombat esti rangadóján a bajnoki címre is esélyes Manchester United ismét értékes pontokat hullajtott, ezúttal az Arsenal otthonában: az összecsapás 0–0-ás döntetlennel végződött.

A találkozó első komoly lehetőségére a 20. percig kellett várni, ekkor a Vörös Ördögök középpályása, Fred tornáztatta meg alaposan az ellenfél kapusát, Bernd Lenót. Az első félidő folytatásában számos veszélyes kísérletre volt példa: hazai oldalról David Luiz fejessel, Nicolas Pépé tekeréssel próbálkozott, míg a vendégek részéről Marcus Rashford előtt adódott ziccer. A 37. percben a manchesteriek cserére kényszerültek, a sérült Scott McTominay helyére Anthony Martial érkezett.

A fordulást követően Edinson Cavani volt a vendégek legaktívabb játékosa az Ágyúsok kapuja előtt, ám neki sem sikerült túljárnia Leno eszén – igaz, az uruguayi sztárcsatár a kaput sem találta el gólhelyzetben. A túloldalon Alexandre Lacazette nevéhez fűződik a legnagyobb lehetőség: a francia támadó szabadrúgásból rezegtette meg David De Gea keresztlécét. A magas minőségű futball és a számos helyzet dacára nem született gól egyik térfélen sem.

A döntetlennel a ManUnited lemaradása újabb két ponttal nőtt a listavezető és városi rivális Manchester Cityhez képest, míg az Arsenal a 8. helyen tanyázik.

Arsenal FC – Manchester United FC 0–0

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Szombat
Everton 0–2 Newcastle United
Crystal Palace 1–0 Wolverhampton
Manchester City 1–0 Sheffield United
West Brom 2–2 Fulham
21:00 Southampton – Aston Villa

Vasárnap
13:00 Chelsea – Burnley
15:00 Leicester City – Leeds United
17:30 West Ham – Liverpool
20:15 Brighton – Tottenham Hotspur

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: