Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: visszatért korábbi csapatához a kolumbiai támadó – HIVATALOS

Kétszeres MLS-bajnok Seattle Sounders együttese a minap bejelentette egykori meghatározó játékosa visszatérését, aki annak idején emlékezetes éveket töltött a klubnál…

A Seattle Sounders együttese bejelentette, hogy közel kilenc év távollét után visszatér a csapathoz a kolumbiai válogatott támadó, Fredy Montero.

A 33 éves csatár 2009 és 2012 között állt a klub alkalmazásában, ezalatt a bajnokságban 119 mérkőzésen 47 gólt szerzett, míg minden sorozatot figyelembe véve 160 találkozó alatt 60 alkalommal vette be az ellenfelek kapuit. Montero tagja volt a US Open Cupot egymást követő három évben megnyerő csapatnak, viszont a 2014-es és a 2019-es bajnoki cím idején már nem a Sounders-t erősítette. Távozását követően hazája és a kínai bajnokság mellett több szezont lehúzott a portugál élvonalbeli Sporting CP együttesében, az elmúlt két évet pedig már újra az MLS-ben töltötte a Vancouver Whitecaps futballistájaként.

A Seattle az elmúlt idényben egészen a döntőig jutott el a bajnokságban, melyet 3-0 arányban veszített el a Columbus Crew ellen. Nem titkoltan a régi klasszis visszacsábításával a céljuk az MLS trónjának visszahódítása lesz. Az észak-amerikai bajnokság 2021-es idénye április elején veszi kezdetét.