Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekstraklasa: négy gólt vágott a Legia Varsó csatára – videóval

A lengyel bajnokság (Ekstraklasa) 22. fordulójában az éllovas Legia Varsó gárdája a középmezőnyben székelő Zaglebie Lubin vendége volt a vasárnapi játéknapon…

A bajnoki éllovas Legia Varsó gárdája talán még a vártnál is simábban, 4-0 arányú kiütéses győzelmet aratott a Zaglebie Lubin együttese felett egy nem mindennapi egyéni teljesítmény jóvoltából. A varsóiak cseh gólgyárosa, Tomás Pekhart ugyanis egymaga négy gólt szerzett, és már 19 találatával vezeti utcahosszal az Ekstraklasa aktuális kiírásának góllövőlistáját. A 31 éves csatár egy sikeresen gólra váltott büntetőből már a hatodik percben megszerezte a vezetést az övéinek, majd még az első húsz percen belül két újabb alkalommal tudott eredményes lenni, a negyediket pedig a második félidő derekánál szállította, így végképp nem volt kérdés a találkozón.

Sorozatbeli ötödik győzelme jóvoltából a Legia hét pont előnnyel vezeti a bajnokságot a sokáig valós kihívónak tűnik Pogon Szczecin gárdája előtt, és kezd egyre biztosabbnak tűnni a lengyel bajnoki cím megvédése.

Zaglebie Lubin – Legia Varsó 0-4 (0-3)
Gólszerzők: ill. Pekhart (6., 13., 19., 63. – az elsőt büntetőből)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye