Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kórházba került az argentin edzőlegenda

Dél-amerikai sajtóbeszámolók szerint az argentin válogatott egykori szövetségi kapitánya koronavírus-fertőzéséből kifolyólag kórházban ápolják…

 

A több ízben argentin szövetségi kapitányként is dolgozó egykori edzőfejedelem, Alfio Basile koronavírus-fertőzés miatt kórházba került. Gyógyulását tovább nehezíti, hogy a 77 éves szakember a vírusfertőzés mellett két oldali tüdőgyulladással is bajlódik.

A Coco becenévre hallgató Basile aktív játékos pályafutását a Racing Club (1964-1970) és az Huracán (1971-1975) csapatainál töltötte, miközben nyolc alkalommal viselhette az Albiceleste címeres mezét. Az ő nevéhez fűződnek az argentin válogatott máig utolsó felnőtt tornagyőzelmei, hiszen Basile volt a szövetségi kapitány a “gauchók” 1991-es és 1993-as Copa América-győzelme alkalmával. Később 2006 és 2008 között ugyancsak irányította a nemzeti válogatottat, míg klubedzőként a Boca Juniors együttesével két országos bajnoki címet ünnepelhetett egy Copa Sudamericana és két Recopa mellett.

Az argentinok az utóbbi időben Diego Maradona és Alejandro Sabella személyében a közelmúltban már elvesztettek két egykori legendás alakjukat.

Mielőbbi felépülést kívánunk! Fuerza Coco!