Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barcelonának magyarázkodnia kellett Dembélé és Griezmann viselkedése miatt

A spanyol bajnokságban szereplő Barcelonának közleményt kellett kiadnia egy 2019-es, ám most felbukkanó videó miatt, amin Antoine Griezmann és Ousmane Dembélé ázsiaiakon gúnyolódnak. 

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

A Barcelonának bocsánatot kellett kérnie és belső intézkedéseket” helyezett kilátásba, miután előkerült egy videó, amin két játékosuk, Antoine Griezmann és Ousmane Dembélé ázsiaiakon gúnyolódtak.

Az eset minden bizonnyal a Barcelona 2019-es előszezonjában történt, de csak most kezdte bejárni a közösségi médiát. A felvételen az látszik, hogy a két játékos kinevette a szállodájuk japán alkalmazottjait, akik azért voltak ott, hogy megjavítsák a tv-jüket. Griezmann és Dembélé azóta már bocsánatot kért, de azt tagadják, hogy rasszista indíttatásból tették volna, amit tettek. 

“A játékosok már bebizonyították, hogy megbánták, amit tettek és bocsánatot kértek a japán szurkolóktól és a partnereinktől”

– írta a Barcelona a szerdai közleményében.

“Minadozonáltal az FC Barcelona fenntartja a jogot arra, hogy meghozza az általa megfelelőnek ítélt belső intézkedéseket.”

A Barcelona a hosszú közleményben még hozzátette, hogy mélységesen sajnálják, hogy a japán és ázsiai szurkolóinak illetve partnereinek csalódniuk kellett a videó miatt, amelyen a két játékosuk tiszteletlenül bánt a szálloda alkalmazottaival, ezért bocsánatot kérnek mindenkitől, akit ez rosszul érintett.

“Ez a hozzáállás semmiképpen nem esik egybe azokkal az értékekkel, amelyeket az FC Barcelona képvisel és véd”

– írták.

Azért is kellett nyilvánosan bocsánatot kérnia a Barcelonának, mert a klub fő partnere, a japán Rakuten és annak ügyvezető igazgatója, Hiroshi Mikitani is kritizálta a megjelent videót a hivatalos Twitter-fiókján.

A japán videójátékfejlesztő cég, a Konami ráadásul felbontotta a mindössze június 10-én kötött szponzorszerződését Antoine Griezmann-nal, és ők is felkérték a katalán klubot, hogy magyarázzák meg a helyzetet. A Konami fejleszti a PES játékokat, ami szintén a Barcelona partnere 2016 óta.

A kérdéses videó: