Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Emelnék a nézők számát Olaszországban

Az olasz sajtó aktuális beszámolói szerint rövidesen emelhetik az olasz bajnokság (Serie A) egyes mérkőzéseire kilátogató maximális nézők létszámát…

 

Az olasz kormány javasolta a helyi egészségügyi hatóság felé, hogy az olasz bajnokság (Serie A) mérkőzései esetében a mostani 50 százalék helyett a stadionok 75 százalékát tölthessék meg a szurkolók. A beszámolók szerint napokon belül elfogadhatják az előterjesztést.

A mérkőzésekre továbbra is csak a beoltott, a betegségen igazoltan áteső és a friss negatív koronavírus-teszttel rendelkező szurkolók látogathatnak ki.

Emlékezhetünk rá, hogy az olasz bajnokság 2019-2020-as idényének múlt nyári folytatásában zárt kapuk mögött zajlottak az események a tavalyi három hónapos kényszerszünet után. Az elmúlt szezonba első pár hetében megpróbálkoztak vele, hogy néhány biztonságosabbnak vélt régióban maximum ezer fő részt vehetett a mérkőzéseken, de ezt a járványhelyzet újbóli felerősödése utána idejekorán elvetették, és a 2020-2021-es szezon jelentős részét teljes zárt kapuk mögött rendezték meg a futballmérkőzéseket. Az idei évad kezdetétől viszont – ha korlátozott számban is, de – folyamatosan nézői jelenlét előtt zajlanak az összecsapások.