Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: kínos pofonba szaladt a Barca, a Bayern simán verte a Dinamót! – videóval

Az FC Barcelona a Bajnokok Ligája második csoportkörében is háromgólos vereséget szenvedett, ezúttal a Benfica ellen, idegenben. A csoport másik találkozóján a Bayern München öt találattal küldte haza a Dinamo Kijevet.

(Photo by Joao Rico/DeFodi Images via Getty Images)

A Bayern az első félidőben Robert Lewandowski duplájának köszönhetően kétgólos előnyre tett szert, amit a szünetig meg is őrzött a bajor alakulat. Julian Nagelsmann fiai a fordulást követően sem vettek vissza a tempóból, Serge Gnabry és Leroy Sané is bevette az ukrán ellenfél kapuját. A hajrában még a csereként beálló Eric-Maxim Choupo-Moting is eredményes volt, így alakult ki a végeredmény.

A müncheniek két győzelemmel, nyolc rúgott és nulla kapott góllal magabiztosan vezetik a csoportjukat.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, E-csoport
FC Bayern München (német) – FK Dinamo Kijev (ukrán) 5–0 (2-0)
Helyszín: Allianz Arena; Játékvezető: Marco Guida
Gólszerzők: Lewandowski (12. – büntető, 27.), Gnabry (68.), Sané (74.), Choupo-Moting (87.)
Sárga lap: Hernández (90+1.), ill. Tymchyk (38.)

Bayern: Neuer – Süle, Upamecano, Hernández, Davies (Pavard 69.) – Kimmich, Goretzka (Sabitzer 80.) – Gnabry (Musiala 69.), Müller, Sané (Sarr 80.) – Lewandowski (Choupo-Moting 80.). Vezetőedző: Julian Nagelsmann.

Dinamo: Bushchan – Tymchyk (Kedziora 46.), Zabarnyi, Shabanov, Mykolenko – Tsygankov (Karavaev 70.), Shaparenko (Sheperev 46.), Sydorchuk, Andriyevski, De Pena – Garmash (Supryaga 70.). Vezetőedző: Mircea Lucescu.

A találkozó videós összefoglalója:

A Barcelona a Bayern elleni súlyos veresége után egyfajta győzelmi kényszerrel érkezett a Benfica otthonába, ahol újabb csapást mértek Ronald Koeman gárdájára. A lisszaboniak már a 3. percben vezetéshez jutottak Darwin Nunez révén, ám az igazi pofonok a második játékrészben jöttek: Rafael Silva a 69. minutumban megduplázta a hazaiak előnyét, majd a hajrában Nunez tizenegyesből megadta a kegyelemdöfést is. Eric Garciát a 87. percben kiállították, az eredmény már nem változott.

A gránátvörös-kékek pocsék mérleggel az E-csoport utolsó helyén állnak, míg a Benfica 4 ponttal a második helyen tanyázik.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, E-csoport
SL Benfica (portugál) – FC Barcelona (spanyol) 3–0 (1-0)
Helyszín: Luzi Stadion; Játékvezető: Daniele Orsato
Gólszerzők: Nunez (3., 79. – büntető), Silva (69.)
Sárga lap: Otamendi (33.), Silva (56.), Grimaldo (62.), Weigl (72.), ill. Pique (12.), Garcia (54.), Dest (78.), Nico (86.)
Kiállítva: 
Garcia (87.)

Benfica: Vlachodimos – Vertonghen, Otamendi, Grimaldo (Almeida 75.), Lucas Verissimo – Lazaro (Gilberto 45+1.), Weigl, Mario – Yaremchuk (Taarabt 75.), Silva (Pizzi 86.), Nunez (Ramos 86.). Vezetőedző: Jorge Jesus.

Barcelona: Ter Stegen – Garcia, Pique (Gavi 33.), Araujo, Dest – F. De Jong, Busquets (Nico 68.), Pedri (Coutinho 68.) – Roberto (Mingueza 89.), L. De Jong (Fati 68.), Depay. Vezetőedző: Ronald Koeman.

A találkozó videós összefoglalója:

A csoport aktuális állása: