Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mihajlovic Bologna díszpolgára lett

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Bologna csapatát évek óta sikeresen irányító szerb szakember a minap különleges elismerésben részesült…

(Photo by Ivan Romano/Getty Images)

Az olasz bajnokságban (Serie A) versenyző Bologna csapatát irányító Szinisa Mihajlovicsot a minap a város díszpolgárának járó elismeréssel jutalmazták.

Az 52 éves szerb mester 2019 januárja óta irányítja a Bologna gárdáját, első szezonjában megszilárdították a bennmaradást, az azt követő nyáron pedig leukémiás megbetegedést diagnosztizáltak nála. Mihajlovic hónapokon keresztül kemoterápiás kezelésre szorult, de csapatától csak a legvégső esetben maradt távol, amikor lehetett velük maradt, és végül sikerült legyőznie betegségét.

Aktív játékosként többek közt a Sampdoria, a Lazio és az Inter hátvédjeként kőkemény stílusáról és bődületes szabadrúgásgóljairól maradt emlékezetes.

Irányításával a Bologna az elmúlt két idény során stabil középcsapatnak számított, és a jelenleg zajló kiírásban is a kilencedik pozíciót birtokolja.

Mihajlovic minden sorozatot figyelembe véve 110 mérkőzésen vezette a Rossoblút, amely kispadján 38 győzelem és 44 vereség a mérlege 28 döntetlen mellett.