Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga Portugal: hazai vereséget szenvedett a címvédő – videóval

A portugál bajnokság (Liga Portugal) 19. fordulójának rangadóján a Sporting CP és a Sporting Braga mérte össze tudását egymással…

(Photo by Pedro Fiúza/NurPhoto via Getty Images)

A portugál bajnoki címvédő Sporting CP némi meglepetésre a vezetése ellenére 2-1-es vereséget szenvedett hazai környezetben a Sporting Braga együttese ellen. Az aktívabban kezdő házigazda az első játékrész derekánál máris eredményes tudott lenni, miután Matheus felívelését a kiugró Pedro Goncalves kapásból vágta a kimozduló kapus lábai között a hálóba. A vendég védők lest reklamáltak, azonban a videóbíró ellenőrzésekor jól látszott, hogy szó sem lehetett róla, szabályos gól született. A szünet utáni folytatásban a vendégek tizenegyeshez jutottak, melyet Galeno Adan kapus mozgásával ellentétes irányban helyezett a hálóba. A továbbiakban mindkét csapatnak voltak lehetőségei, a Braga felbátorodott az egyenlítést követően, de a Sporting is szerette volna visszavenni az előnyt. A végjátékban a hazaiak óriás erőket mozgósítottak, fölényben játszottak, a kapu elé szegezték ellenfelüket, Goncalves ziccere azonban kimaradt, s úgy tűnt, hogy megosztoznak a pontokon a felek. Az igazi csattanó a legvégére a maradt, a 97. percben ugyanis egy eladott labdát követően a csereként épphogy beszállt 19 éves francia Jean Gorby egy hibátlan átlövéssel meglőtte első gólját a profik közt, mellyel eldöntötte a három pont sorsát a Braga javára.

Az utolsó három fordulón belül már másodszor kapituláló Sporting az egyel kevesebbet játszó éllovas FC Porto mögött három pont lemaradásban második, míg a Braga megerősítette negyedik helyét a tabellán.

Sporting CP – Sporting Braga 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Pedro Goncalves (24.), ill. Galeno (52. – büntetőből), Gorby (90+7.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye