Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Southgate: “Kínos helyzetben leszünk…”

Az angol válogatott abban a különleges helyzetben van, hogy a Nemzetek Ligájában esedékes első három mérkőzéséből kettőt zárt kapuk mögött kell játszania…

(Photo by Eddie Keogh – The FA/The FA via Getty Images)

Az angol válogatott az első mérkőzését a magyar válogatott otthonában játszhatja nézők nélkül a mieink elleni büntetés eredményeként – egészen pontosan iskolás gyerekek jelen lehetnek a mérkőzésen. Ezt követően Németországgal játszanak normális körülmények közt, majd az első hazai mérkőzést Olaszország ellen ugyancsak nézők jelenléte nélkül vívhatják meg saját szurkolóik korábbi rendbontása miatt.

A tavalyi Eb-döntő miatt az angolok eredetileg kétmérkőzéses eltiltást kaptak, de a második meccsre – éppen a mieink elleni június 14-i NL-találkozóra – szóló pályabezárást kétévnyi próbaidőre felfüggesztette az UEFA.

“Amolyan sárga lapos figyelmeztetés van érvényben ellenünk, de így is abban a kínos helyzetben leszünk, hogy egyszer zárt kapuk mögött kell játszanunk itthon. Amikor más országokból érkező képsorokon látunk erőszakos cselekményeket, elsiklunk felettük azzal, hogy az ő problémájuk, nekik kell megoldani – most viszont mi vagyunk a középpontban. És nem fest valami jó képet a hazánkról” – jegyezte meg Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya.

Az angol válogatott júniusi programja:

Június 4.: Magyarország – Anglia (18:00)
Június 7.: Németország – Anglia (20:45)
Június 11.: Anglia – Olaszország (20:45)
Június 14.: Anglia – Magyarország (20:45)