Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dán Kupa: nem született gól a fináléban, a Midtjylland büntetőkkel verte az Odensét

Tizenegyesek döntöttek a Dán Kupa döntőjében: az Odense a rendes játékidőben és a hosszabbításban is gól nélküli döntetlent játszott Midtjylland együttesével, utóbbi jött ki jobban a szétlövésből. 

(Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

A finálé első félidejében egyértelműen az Odense futballozott veszélyesebben, hiszen a Midtjylland még kaput eltaláló lövést sem jegyzett – igaz, az abszolút ziccerek mindkét oldalon elmaradtak. A fordulást követően mindkét csapat többet vállalt, a feszültség is érezhetően megnőtt a pályán. A második játékrészben az Odense játszott alárendelt szerepet a játékot és a lehetőségeket illetően, de a jég ezúttal sem tört meg, a kapusok nagyszerűen teljesítettek. Következhetett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás.

A hosszabbítás abszolút Midtjylland-fölényt hozott, ami leginkább a frissen beállt támadóknak volt köszönhető. Az Odense kapusa, Hans Christian Bernat tartotta a lelket csapatában, amely végül hősiesen védekezve kiharcolta a tizenegyespárbajt. A büntetők során azonban az első öt rúgó közül Ayo Simon Okosun és Kasper Larsen is hibázott, így a Midtjylland vihette haza a trófeát – története során másodszor.

Dánia, Dán Kupa, finálé
Odense BK – FC Midtjylland 0–0 (tizenegyesekkel 3–4)
Helyszín: Bröndby Stadion; Játékvezető: Sandi Putros
Sárga lap: Ivancevic (48.), ill. Onyedika (68.), Thychosen (72.), Dreyer (105+3.)

Odense: Bernat – Mickelson, Larsen, Ivancevic, Skjelvik – Tverskov (Thomasen 80.), Okosun – Sabbi (Kadrii 103.), Frokjaer (Fenger 74.), Svendsen (Breum Martinsen 68.) – Jebali. Vezetőedző: Andreas Alm.

Midtjylland: Ousted – Dalsgaard, Hoegh (Sviatchenko 90+1.), Juninho (Paulinho 76.) – Andersson, Onyedika, Evander, Thychosen (Charles 96.) – Chilufya (Meyer 76.), Dreyer, Isaksen (Sisto 63.). Vezetőedző: Bo Henriksen.