Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leszerződött új csapatához a veterán hátvéd – HIVATALOS

Az elmúlt hetekben terjedő sajtóhíresztelésekkel összhangban, a Juventus csapatától távozó rutinos hátvéd az MLS-ben folytatja pályafutását…

(Photo by Emmanuele Ciancaglini/Ciancaphoto Studio/Getty Images)

Az MLS-ben szereplő Los Angeles FC csapata a hétfői napon bejelentette, hogy szerződtette a Juventus csapatának ikonikus hátvédjét, Giorgio Chiellinit, aki közel két évtized után hagyta el a torinói egyesületet.

“Testileg és lelkileg egyaránt készen állok pályafutásom új fejezetére. Szeretném tudni, hogy mi történik a pálya körül, az irodákban, de időre, türelemre és áldozatkészségre van szükség. Néhány év múlva újra beszélünk, és remélhetőleg megértem a szerep sajátosságait és nehézségeit. Az USA-beli kalandom felkészít arra, ami ezután fog történni” – fogalmazott a mai napon közzétett videóüzenetében a 37 esztendős Európa-bajnok olasz hátvéd.

“Giorgio egy különleges, egyedülálló játékos és ember. Leigazolása egy gyedülálló lehetőség volt a klub fejlődése szempontjából. Tapasztalata és vezetői képessége hatalmas segítséget fog jelenteni a csapat számára. Egy igazi győztes, aki a legmagasabb szinteken bizonyította képességeit. Igazán hálásak vagyunk neki, hogy bennünket választott és segíthet bennünket a trófeákért folytatott küzdelem során” – jegyezte meg John Thorrington, az LAFC társelnöke és vezérigazgatója.

A los angelesi csapat 14 mérkőzés alatt szerzett 29 pontjával vezeti a nyugati konferenciát, és nem titkoltan komoly terveik vannak az MLS idei szezonjában.

Chiellini minden sorozatot figyelembe véve eddig 559 mérkőzésen viselte az itáliai rekordbajnok szerelését. Mindemellett az elmúlt 18 év alatt 117 összecsapáson szerepelt az olasz nemzeti csapatban.