Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: Sallai vezérletével négy góllal legyőzte Angliát a magyar válogatott! – videóval

Pár napon belül másodszor mérkőzött meg Angliával a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában. A Puskás Arénában sikerült legyőzni az angolokat, akiknek így volt miért visszavágniuk, ám végül ismét alulmaradtak Gareth Southgate tanítványai.

(Photo by Zac Goodwin/PA Images via Getty Images)

Igen nagy angol fölényt hozott a mérkőzés első 10 perce, igaz ez a fölény nem párosult nagy lehetőségekkel. A magyar válogatott első jelentős helyzetére a 16. percig kellett várni, amiből viszont gól is született! Egy szabadrúgást követően a visszafejelt labda Sallai elé került, aki gyorsan megszelídítette a játékszert, majd mattolta Ramsdalet, 0-1! Az angolokat érezhetően megfogta a bekapott gól, és amúgy sem volt nagy átütőerő a játékukban, így nem okoztak komoly gondot a magyar védelemnek. Az első játékrészben még két nagy lehetőséget lehetett feljegyezni. Az egyiknél Szoboszlai beadását csúsztatták meg a kapu előterében, de James a gólvonalról menteni tudott. A másik kapunál pedig Dibusz bravúrjára volt szükség, miután Orbán egy beadást rosszul csúsztatott meg, de a magyar hálóőr a helyén volt.

A második félidő elején az angolok megpróbálták növelni a nyomást, de veszélyes lövésig nem tudtak eljutni. Az első komoly lehetőségig ismét nagyon sokáig, egészen a 70. minutumig kellett várni, és ebből is gól született! Ekkor a csereként beálló Ádám Martin rendkívül harcos volt és megszerezte a labdát, majd kiválóan tálalt Sallai elé, aki ezúttal Ramsdale lába között juttatta el a labdát a hálóba, 0-2! Az első veszélyes angol lövés a 76. percben született, ekkor Foden lövése kerülte el kevéssel Dibusz kapuját. Egy perccel később Harry Kane fejese csattant a felsőlécen, de a kapufa Dibusszal volt. Ezt követően viszont ismét betalált a magyar válogatott! Egy formás ellentámadás végén Nagy Zsolt elé került a labda, ő pedig védhetetlenül a hálóba bombázott, 0-3! A véghajrában még Stones kiállítása után emberelőnybe is került Marco Rossi csapata, amely meglőtte a 4. gólját is! Nagy Ádám tökéletes kiugratása után Gazdag emelte át higgadtan Ramsdalet, 0-4! A magyar válogatott így pár napon belül másodszor is legyőzte Angliát, 5 gólt rúgva és egyet sem kapva!

Anglia – Magyarország 0-4 (0-1)
Helyszín: Molineux Stadion Vezette: C. Turpin
Gólszerzők: -ill. Sallai (16., 70.), Nagy Zs. (80.), Gazdag (89.)
Sárga lapok: Stones (37.), Walker (85.) ill.-
Kiállítás: Stones (82.) ill.

Anglia: Ramsdale – James, Stones, Guehi, Walker – Bellingham (Foden 68.), Phillips, Gallagher (Mount 56.) – Bowen (Sterling 46.), Kane, Saka (Maguire 85.) Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Schafer, Styles (Nagy Á. 56.), Nagy Zs. – Szoboszlai (Gazdag 56.), Sallai (Nego 78.) – Szalai Á. (Ádám 68.) Szövetségi kapitány: Marco Rossi

 

A mérkőzés összefoglalója: