Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hosszabbított a lipcseiek csillaga – HIVATALOS

Fontos bejelentést tett a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig együttese a csapat egyik legjobb játékosával kapcsolatban…

(Photo by Martin Rose/Getty Images)

Az RB Leipzig együttese a csütörtök déleőtti órákban közölte hivatalos csatornáin keresztül, hogy további két évvel, 2026-ig megújította a klub legértékesebb játékosa, a számtalan nagycsapat érdeklődését felkeltő Christopher Nkunku eddig 2024-ig érvényes szerződését.

„A nagy klubok igazából nem is vették komolyan, hogy érdeklődnének Nkunku iránt. Az olyan nagy csapatoknak, mint a Manchester United, a Chelsea vagy a Paris Saint-Germain 80 millió eurót kellett volna fizetniük, de hiányzott az igazi akarat” – mondta korábban a klub vezérigazgatója, Oliver Mintzlaff a játékos esetleges eladásáról.

A 24 éves francia támadó középpályás 2019-ben került nevelőcsapatától, a PSG együttesétől a magyar játékosokat is foglalkoztató lipcsei alakulathoz. Nkunku azóta már a harmadik szezonját töltötte a német csapatnál, és azok után, hogy már az első két idényben is szépen bontogatta a szárnyait, a mostani kiírásban alaposan berobbant. A tehetséges játékos 52 tétmérkőzésen 36 gólt szerzett, miközben 20 találatig jutott a Bundesligában, és a Leipzig elődöntőig tartó El-menetelésének is egyik kulcsfigurája volt

A közelmúltban a francia válogatottban is debütáló Nkunku nyári megszerzése iránt a párizsiak mellett például a Barcelona, a Bayern München vagy az AC Milan érdeklődéséről is lehetett olvasni.

Ugyanakkor a külföldi lapok, valamint Fabrizio Romano sportújságíró is arra hívta fel a figyelmet, hogy Nkunku új szerződésében csak 60 millió eurós kivásárlási ár szerepel.